Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Не може един достоен народ да продължава да търпи това

Политика

Нинова: Не може един достоен народ да продължава да търпи това

Нинова: Не може един достоен народ да продължава да търпи това - Tribune.bg
Снимка:

БСП и ДПС поискаха оставката за цялото правителство

„Чухте най-вярната, безкомпромисна оценка на управлението на Борисов, но този път не от опозицията, а от министър“, посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група след изслушването на министър Емил Димитров.

Екоминистърът: В Бургас ще се случи Перник 2

Тя отбеляза, че разликата днес била, че оценката не е на опозицията, а на министър от кабинета.

Нинова изтъкна, че ключовите думи в изказването на екоминистърът били „безхаберие, частни интереси, кражби“. По думите й това е най-вярната оценка за това управление в областта на ВиК сектора.

„Не може един достоен народ да продължава да търпи това. Ние имаме достойнство на българи, трудолюбие, чест, знание. Не можем да позволим повече този човек, този начин на управление да съсипват държавата. Самочувствие, достойнство, реакция – за това ви призовавам. Всичко зависи от нас. Зависи в деня на изборите“, изпадна в патос социалистката.

„Помня всичките катастрофални последици и жертви. Вие тогава не обърнахте внимание“, коментира лидерът на БСП.

 „Очаквах след убийствената картина на управлението Емил Димитров да подаде оставка, изходът е оставка за цялото правителство“, смята Нинова.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поиска изслушване на премиера за водната криза след изслушването на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

„Следва да поканите министър-председателя да опровергае казаното от министъра и да го освободи - или да дойде да потвърди и да подаде оставка на Министерски съвет“, обърна се към председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Карадайъ.

За него екоминистърът е направил оценка за цялостната работа на правителството.

„След тази ясна и категорична оценка за работата на Министерски съвет от министър, част от това правителство, ние от ДПС считаме, че следва да поканите министър-председателя“, категоричен бе Карадайъ. Според него така ще се сложи край на 10-годишното политическо безвремие.

„Ние разбрахме, че различните министерства не си комуникират, не си кореспондират. Няма кой да организира работата на Министерския съвет. Това беше оценката на министър Емил Димитров и от наша страна ви призоваваме да поканите премиера“, настоя Карадайъ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Е, кака ви Курни "малко" преиграва /както винаги де, но това между нас ди си остане/. Тоя народ изтърпя половин век червената им шайка комунистически разбойници да ни управлява, изтърпя Лукановата зима и Виденовото управление, двойните им и тройни коалиции и Орешарски номера, та като се прави на много "отворена" да си знае, че всичко помним. Курни, гледай да не прегракнеш, стрино!
27.11.2020 14:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети