Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Зелената сделка трябва да защити българската индустрия и работни места

Политика

Нинова: Зелената сделка трябва да защити българската индустрия и работни места

Нинова: Зелената сделка трябва да защити българската индустрия и работни места - Tribune.bg
Снимка:

„Заедно със зам.-председателя на НС Кристиан Вигенин и ръководителя на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов се срещнахме с Лука Жайе, председател на Европейския икономически и социален комитет. В него са представени двете страни на европейската индустрия и социални групи по интереси от цяла Европа. Комитетът представя становища по свързани с ЕС въпроси пред Европейската комисия, Съвета на ЕС и Европейския парламент“.

Това съобщи в профила си в социалните мрежи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Дебатът за Зелената сделка се води в много важен за България момент, тъй като екологичните въпроси сега са едни от най- чувствителните за европейските и българските граждани, категорична е тя.

„Ние разбираме, че трябва да се предприемат мерки за опазване на околната среда, за чист въздух, вода, храна и почви, но това не трябва да става за сметка на работните места и българската индустрия. Засегнатите региони трябва да получат достатъчно финансиране, за да се справят с предизвикателствата. България е една от страните, които имат нужда от най-голяма подкрепа. Разбираме, че диалогът в Европа е сложен и трябва да отчита позициите на всички държави членки, но ние държим да бъде защитен и националният интерес на България. За съжаление при нас този разговор не се води публично и българското общество не е информирано за последиците. Поемам ангажимент БСП да стане инициатор този разговор да се води в българския национален парламент и в обществото“, пише тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп