Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Н.Нейнски: България е последователна в подкрепата си за РСМ, Скопие трябва да спазва Договора

Политика

Н.Нейнски: България е последователна в подкрепата си за РСМ, Скопие трябва да спазва Договора

Н.Нейнски: България е последователна в подкрепата си за РСМ, Скопие трябва да спазва Договора - Tribune.bg
Снимка:

България има ясна и последователна политика спрямо РС Македония за нейната европейска интеграция. Това е едно рядко, но добро явление в нашата политика. Това заяви бившият министър на външните работи и бивш посланик на страната ни в Турция Надежда Нейнски за БТВ.

„За нас е изключително важно Република Северна Македония да бъде член на ЕС, но преди това трябва да бъдат изпълнени условията за това членство, така както всички сме правили преди присъединяването си“ категорична беше тя.

Според нея „определено има преследване на граждани с българско самосъзнание в Северна Македония.

„Има политика на преследване на тези граждани“, подчерта Нейнски. Тя припомни, че между двете страни има подписан Договор за добросъседство и приятелство през 2017г., който обаче не се спазва, така както не се е спазвал и Договора от 1998 година.

„В РСМ има език на омраза, има пречки за българските инвестиции, има проблеми и с работата на смесената историческа комисия. Поради неспазването на Договора от 2017г. на практика проблемът става европейски, защото има неспазване на един международен договор, подписан от страна-член на ЕС и страна-кандидат“ , подчерта бившият дипломат Надежда Нейнски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети