Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нов опит на парламента за избор на председател след двете неуспешни процедури

Политика

Нов опит на парламента за избор на председател след двете неуспешни процедури

Нов опит на парламента за избор на председател след двете неуспешни процедури - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание подновява работата си в 10:00 часа днес, след двете неуспешни процедури за избор на председател вчера. И така се стигна до безпрецедентната ситуация първото пленарно заседание да продължи. По Конституция решението, трябва да се вземе именно в първия ден затова партиите приложиха хитрост, като на практика излязоха в почивка до днес.

Късно снощи от „Продължаваме Промяната” (ПП) обявиха, че оттеглят своя кандидат Никола Минчев и няма да го предложат за гласуване в пленарна зала.

ПП оттеглят кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС

По-рано от „Демократична България“ (ДБ) предложиха ротация между двамата кандидати, събрали най-много гласове при гласуванията – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от ПП.

Борисов: По- умният отстъпва, подкрепяме предложението на ДБ за ротационен председател на НС

 

Борисов: Народът каза ние да сме най-голямата политическа сила, няма да отстъпим от Желязков

В изявление след заседание на Изпълнителната комисия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че подкрепят предложението на ДБ събранието да се ръководи на ротационен принцип. Според ПП обаче предложението за ротационно председателство на Народното събрание би било неефективно.

Днес се очаква преди заседанието на парламента, председателите на парламентарните групи отново да се съберат и да обсъдят на председателски съвет ситуацията с избора на председател.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети