Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нова рокада: Никола Минчев отказва председателското място на НС в полза на Атанасов

Политика

Нова рокада: Никола Минчев отказва председателското място на НС в полза на Атанасов

Нова рокада: Никола Минчев отказва председателското място на НС в полза на Атанасов - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по всяка вероятност ще заеме първия пост в парламентарната ни република - след ротацията през март генералът ще се настани  в креслото на председателя на българския парламент, съобщава epicenter.bg. 

Вчера самият Атанасов  заяви, че няма да става конституционен съдия - идея, която взриви юридическата гилдия в страната, а ще си остане в парламента, като уклончиво отбягна отговора на въпроса дали ще го видим на председателското място, стана ясно, че „имаме сделка“.  

Според запознати това е сделка между ПП, които ще номинират Белазелков за член на Конституционния съд, а ДБ приемат Атанасов да поеме поста като шеф на Народното събрание.   

Казват, че това вече е уговорено между Кирил Петков и Христо Иванов, който пък се готви да бяга в Брюксел като евродепутат - като награда за извършената конституционна реформа.   

Никола Минчев е бил принуден да се откаже от обещания му пост.

Да стане пръв сред равните в Народното събрание  е отколешна мечта на ген. Атанасов. Още през 2022 година след блокажа, породен от отстраняването на Никола Минчев от шефския пост в НС, Атанас Атанасов заяви: „Аз имам подготовка и мога да се справя с работата на председател на парламента". Тогава обаче той прецени, че няма да получи необходимата подкрепа, тъй като никой не го взема насериозно като уважаван парламентарист. Днес обаче ситуацията е друга - в ПП-ДБ не се взимат предвид качествата на човека за даден пост - всичко става на базата на пазарлък.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети