Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новаков: 85% от европарите, които България ще получи, са безвъзмездни

Политика

Новаков: 85% от европарите, които България ще получи, са безвъзмездни

Новаков: 85% от европарите, които България ще получи, са безвъзмездни - Tribune.bg
Снимка:

„Това е колосален бюджет за България, това са почти още 8-10 млрд. евро за година и да излезеш и да кажеш, че това е нула е просто нереално“, заяви пред NOVA евродепутатът Андрей Новаков по повод поредните фалшиви новини.

Парите не са нула, както се опитват да ги представят от опозицията. Много от хората не разбират детайлите и европейското финансиране, но това не им е работа, 85% от тези пари са безвъзмездни, подчерта Новаков.

Ние получаваме 10% повече от това, което сме получавали преди, допълни той.

Парите, които ще получим от ЕС, са застрахователна полица. Те ще достигнат до хората чрез оперативните програми. 200 млн. ,които премиерът издейства за северозападния край, е началото на края на това той да бъде смятан за най-беден, обясни евродепутатът.

Новаков беше категоричен, че посланията които излизат от БСП и „Да България“ са абсолютно еднакви и им предложи на следващите избори да се прегърнат и да излязат заедно на избори.

Разбирам хората, които протестират и имат разбираеми изисквания. Нашата работа е да ги чуем, но има малка част от тях се опитват да го извадят от нормалното, допълни Новаков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ПЕЛАГИЯ Дано отидат на правилното място!
22.07.2020 09:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети