Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новаков: Пакетът „Макрон” може да се обясни единствено с лобизъм

Политика

Новаков: Пакетът „Макрон” може да се обясни единствено с лобизъм

Новаков: Пакетът Макрон може да се обясни единствено с лобизъм - Tribune.bg
Снимка:

Тази законодателна инициатива е довела до тежко разделение в ЕП

Този път имаме едно небалансирано законодателство, което ни се предлага да одобрим и има причина 1/3 от държавите в ЕС да не го подкрепят. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по повод пакета „Макрон“. Според него този пакет може да се обясни с лобизъм от страна на вносителите. По думите му тази законодателна инициатива е довела до тежко разделение в Европейския парламент.

„Преди два месеца гласувахме законодателство, което забранява сламките и клечките за уши, защото тровят околната среда, а днес гласуваме за това един тир да изгори 2 тона нафта и да трови всичките градове от единия край до другия край на Европа. Предлага ни се да гласуваме текст, който задължава шофьорите да си купят устройство, което все още не е изобретено! Става въпрос за т.нар. „умен тахограф”, за който предлагащите законодателните промени казват, че имат уверението на една компания, че би могла евентуално да го изработи през 2020 година”, каза Новаков пред Нова ТВ.

„Аз се уверих с очите си колко тежка и трудна е работата на нашите шофьори и с какво достойнство изкарват парите си. Затова съм непримирим в позицията си, че няма как с подобно законодателство да им отнемаме хляба", заяви Новаков.

Българският евродепутат е категоричен, че страната ни ще направи всичко възможно, за да защити интересите си.  Той заяви и че е готов да сезира европейския омбудсман. Новаков обясни и че гласуванията на 10 януари и в пленарна зала в ЕП няма да са окончателни. След гласуванията предстоят преговори, които ще се водят по време на румънското европредседателство, а Румъния е на една позиция с България по темата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати