Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новият директор на „Ел Би Булгарикум“ е бил депутат от ИТН

Политика

Новият директор на „Ел Би Булгарикум“ е бил депутат от ИТН

Новият директор на Ел Би Булгарикум е бил депутат от ИТН - Tribune.bg
Снимка:

Владимир Русев – бивш депутат от партия „Има такъв народ“ от Сливен, е новият изпълнителен директор на държавната млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум", става ясно от решение на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщи БТВ. Венцислав Димитров - директор на ДКК, уточни, че вече е започнала процедурата по вписването на новото ръководство в Търговския регистър.

По думите на Венцислав Димитров, в складовете на млекопреработвателната компания има презапасяване със суровина. Освен това има съмнения, че тя е с недоказан произход, с малък срок на годност е и няма как да бъде пласирана навреме. Димитров посочи също, че намалението във фирмените магазини на "Ел Би Булгарикум" е обявено в деня, в който бившият директор е бил освободен.

Досегашният изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов изтъкна, че е освободен без мотиви. От ДКК пък настояват, че има редица сигнали за нарушения при управлението на компанията и са назначени проверки.

Новият директор - Владимир Русев, е бил депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание от партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". По образование е икономист и се е занимавал с недвижими имоти, транспортни услуги и бутилиране на вина. Бил е управител и собственик във фирмите "Йот ги вал България" (спедиция и транспортни услуги), "РДК България" (бутилиране на вина), "Видиттера" (недвижими имоти). След като е избран за депутат, напуска фирмите, показва справка в Търговския регистър.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети директор, ИТН
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети