Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новият шеф на фонд „Земеделие” отрече да е политическо назначение

Политика

Новият шеф на фонд „Земеделие” отрече да е политическо назначение

Новият шеф на фонд Земеделие отрече да е политическо назначение - Tribune.bg
Снимка:

Георги Тахов увери, че нямало риск за разплащанията към земеделците

Няма риск за разплащанията към земеделците в срок. Това заяви в интервю за „24 часа” новият шеф на фонд „Земеделие” Георги Тахов.

Той опроверга твърдението на предшественика си Николай Каварджиклиев, който обяви днес пред БТВ, че ще има едномесечно забавяне заради бюрокрация.

Бившият директор на фонд Земеделие твърди, че зад уволнението му стои Радев

„При него ако се е получило такова - не знам, може би е имало проблем с екипа му”, допълни Тахов.

„Вече проведохме експертни срещи с министър Гечев, и получих уверение, че мога да разчитам на пълна подкрепа от страна на администрацията, която може да се справи с документацията в рамките на 2 дни. Процесът ще бъде организиран още от утре”, каза Тахов.

Той категорично отрече да е политическо назначение и отказа да коментира темата.

„Държавен фонд „Земеделие” е Разплащателна агенция. И това е неговата основна функция. Мисля, че не е необходимо да разяснявам какви компетенции е необходимо да притежава ръководителят ѝ. Моята експертност е в контрола и мониторинга в сферата на финансовите разчети и по-скоро тяхната законосъобразност от нормативно-правна гледна точка. Имам магистратура по икономика и докторска степен по финанси. Да, не съм агроном или ветеринар, не съм земеделец, но за тези неща ще разчитам на експертизата на моите заместници”, заяви новият шеф. И добави: „Това, в което е прав г-н Каварджиклиев е, че Министерството на земеделието и ДФЗ трябват да работят заедно - всичко друго създава проблеми, които най-вероятно са оказали влияние на работата досега”.

Тахов е категоричен, че Министерството на земеделието и ДФЗ ще работят като едно цяло, за да могат да бъдат бързо оптимизирани всички процеси.

До няколко дни той ще обяви точните цифри, разчети и план за действие за наваксване на забавянията. Българските земеделски производители и преработватели трябва да бъдат спокойни, увери Тахов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети фонд, земеделие
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети