Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новият социален министър за цените на тока и парното: Има възможност и за мораториум

Политика

Новият социален министър за цените на тока и парното: Има възможност и за мораториум

Новият социален министър за цените на тока и парното: Има възможност и за мораториум - Tribune.bg
Снимка:

Не може зеленият сертификат да важи за едни сфери, а за други не, заяви Гьоков от БСП

„Държавата има механизми за контрол над цената на тока“, коментира новият министър на труда и социалната политика Георги Гьоков. Според него един от възможните варианти е дори мораториум върху тарифите.

Гьоков коментира и темата със зеления сертификат. „Не може зеленият сертификат да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно ще се наложи да уравним нещата. Българите се съпротивляват за сертификата, защото не разбират за какво става на въпрос. Те го свързват пряко с ваксинирането.  Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела”, заяви социалистът. Припомняме, че при искането „зелен сертификат“ да бъде въведен и за сградите на Народното събрание БСП бяха против и отхвърлиха предложението при гласуване в зала. 

„Някои неща трябва да се изяснят. Например как се съвместява зеленият сертификат с трудовите права. Единствената цел е да предотвратим следваща вълна на коронавируса. За бизнеса е много по-опасно ново затваряне. Трябва да се направи ваксинационна кампания. Българинът трябва да бъде убеждаван, а не насилван", поясни още Гьоков.

По думите му от следващата учебна година е възможно законодателно да бъде решен проблемът с безплатните детски градини и ясли.

Новият социален министър направи коментар и относно проблемите в социалните домове. „Закриването на домове за стари хора не трябва да става с лека ръка, защото у нас нямаме толкова много такива, а населението ни е застаряващо. Трябва да има повече контрол, за да няма злоупотреби”, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати