Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Нойе Цюрхер Цайтунг“ описа Слави като „плешив гигант с татуировки“

Политика

„Нойе Цюрхер Цайтунг“ описа Слави като „плешив гигант с татуировки“

Нойе Цюрхер Цайтунг описа Слави като плешив гигант с татуировки - Tribune.bg
Снимка:

Подчертава се твърдението на Трифонов: „Не ме интересува властта, това ме отличава от Владимир Зеленски и Бепе Грило, и от Доналд Тръмп.“

Слави Трифонов изглежда като политик по време на вечерната си телевизионна програма, когато приема гостите си, облечен с костюм и с вратовръзка. През деня 2-метровият плешив гигант с татуировки обикновено носи спортни панталони и черни тениски със сюжети от рок сцената. Така изданието „Нойе Цюрхер Цайтунг“  описва Слави Трифонов.  

Изданието се опитва да намери отговор на въпроса откъде идват амбициите на Слави, който основа партия през октомври и в същото време твърди, че не се интересува от властта, пише БГНЕС.

Той не иска да бъде политик, поне не обикновен. И въпреки това е привлечен от политиката, сега дори със собствена партия или, както той го нарича, политически проект. Партия за него звучи твърде много като нещо установено, посочва изданието.

Според „Нойе Цюрхер Цайтунг“ Станислав Тодоров Трифонов е институция на българската сцена. Той се изявява от 19 години като рок музикант, изпълващ най-големите стадиони в страната и като водещ. Досега са излъчени 4200 броя от неговото шоу, което е проектирано в стила на американско вечерно шоу и често постига мечтани от други оценки.

Отбелязва се и референдума за реформа на избирателната система и финансирането на партиите, която според Трифонов насърчава злоупотребата с власт. Благодарение на своята популярност той с лекота осигури необходимите подписи. 80 процента гласуваха за неговото предложение. Но тъй като избирателната активност беше твърде ниска, решението не беше обвързващо.

Според вестника, макар да не е парламентарно представен, се смята, че Трифонов има подкрепа на 10 процента от избирателите. В парламента неговата партия може да бъде балансьор между дясната коалиция на консерваторите и ултранационалистите на премиера Бойко Борисов и посткомунистическата опозиция.

Подчертава се твърдението на Трифонов: „Не ме интересува властта, това ме отличава от Владимир Зеленски и Бепе Грило, и от Доналд Тръмп.“ „Искам да променя системата и да върна справедливостта.“

Авторите виждат в стратегията на новия проект популизъм.

Призивът на Трифонов за ограничаване на властта на предразположения към корупция елит е популярен, констатира изданието. С промяната към мажоритарна система, както изисква Трифонов, значимостта на отделните кандидати се увеличава, тази на партиите намалява. И без това вече силната персонализация на българската политика би нараснала.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Павел Трендафилов Дейба и тъпия германски вестник, дейба....
28.12.2019 18:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети