Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдът отказа регистрация на партията на Слави

Политика

Съдът отказа регистрация на партията на Слави

Съдът отказа регистрация на партията на Слави - Tribune.bg

Причинaта е логото на „Няма такава държава“

Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов - „Няма такава държава“. А мотивите на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова, са свързани с логото на партията.

 „Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката. Според съдебния състав представеното графично изображение не само не разколебава, а засилва формирания по-горе извод, че „интегрираните цветове бяло, зелено, червено“ биха могли да внушават за използване на знамето на Републиката. Относно името на партията съдът приема, че „изразът „няма такава/няма такъв …“ би могъл да е противен на добрите нрави, само когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а състоянието на държавата, изразът се явява по-скоро оценка, а не обида“, става ясно от съобщението на съда.

Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в седемдневен срок от връчване на препис.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ДАНЪКОПЛАТЕЦ За мен е очудващо, как в д-ва "Няма такава държава", шоуменът спечели 50 млн.? Тази личност си позволява да говори против държавата си, но нямаше против печалбата в бг лева. В коя ли държава забогятя? Човекът от народа, винаги е придружаван от мъже с яки вратове и пътува с брониран джип. Защо ли? Дали не е страх от "народната любов". Рано или късно, идва видов ден и Слави Шоуто, се сблъска до известна степен. Парите са средство за всичко друго, но с тях здраве и живот не се купува. Ние нямаме неговите пари, но имаме най-ценното богатство, семейството, децата, внуци, пра внуци. ЕТО, ТОВА БОГАТСТВО НЕ БИХ ЗАМЕНИЛА ЗА НЕГОВИТЕ МИЛИОНИ. Нямаме милиони, но ходим с вдигната глава, без охрана, без бронирани джипове. А вечер усещаме уюта на с-вото. А шоуменът се прибира в огромният палат, но е самотник. Този живот не е за завиждане. Той е за съжаление. Жалък, скапан и беполезен живот!
06.12.2019 20:51 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети