Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът попълни състава на ресорните комисии (ДОПЪЛНЕНА)

Политика

Парламентът попълни състава на ресорните комисии (ДОПЪЛНЕНА)

Парламентът попълни състава на ресорните комисии (ДОПЪЛНЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание гласува състава на ресорните комисии. В дневния ред е предвидено гласуването на 15.

Комисия по бюджет и финанси

За председател на комисията бе избран Любомир Каримански от ИТН, а за заместник-председатели - Венко Сабрутев от ПП, Кирил Ананиев от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС и Румен Гечев от БСП.

 

Комисия по конституционни и правни въпроси

Милен Матеев от ПП ще оглави парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси. Ана Александрова от ГЕРБ, Филип Попов от БСП, Андрей Михайлов от ИТН и Атанас Славов от ДБ ще са негови заместници.

 

Комисия по икономическа политика и иновации

Спор предизвика предложението за двама заместник-председатели от ПП на комисията по „Икономическа политика и иновации".

„Считаме, че не е добра практика ръководството на парламентарните групи да се заема от управляващите. Иначе може да решавате, каквото искате“, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. След изказването му от ПП оттеглиха едното си предложение за заместник-председател.

Народните представители избраха Мартин Димитров от ДБ за председател на комисията. Зам.-председатели ще са Александър Ракшиев от ПП, Александър Иванов от ГЕРБ, Адлен Шефкет от ДПС, Петър Кънев от БСП.

Комисия по енергетика

Тя ще се ръководи от Радослав Рибарски от ПП. Зам.-председатели ще са Делян Добрев от ГЕРБ, Рамадан Аталай от ДПС, Тихомир Тенев от ИТН, Ивайло Мирчев от ДБ.

Комисията по регионална политика ще се води от Настимир Ананиев от ПП. Зам.-шефове са Йордан Терзийски от ПП, бившият регионален министър Петя Аврамова от ГЕРБ, Цветан Енчев от ДПС и Георги Георгиев от ИТН.

 

Начело на парламентарната комисия по външната политика ще е Венцислава Любенова от ПП, която е бизнес анализатор.

Нейни заместници ще са Атанас Михнев от ПП, Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Станислав Атанасов от ДПС и Ангел Георгиев от „Възраждане“.

 

Комисията по въпросите на ЕС пък се оглави от червения Драгомир Стойнев. Негови заместници ще са Деница Симеонова от ПП, Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС, Марио Рангелов от ДПС и Стоян Таслаков от "Възраждане".

Очаквано ген. Атанас Атанасов от ДБ ще е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Преди гласуването Иво Атанасов от ИТН призова генералът да си направи отвод.

„Няма да си направя отвод. Не знам в какво статукво ме слагате. Не съм бил в управляваща позиция. Бях миналата година на площадите и не съм ви видял там. Мисля, че има какво да направя, за да променя това, което се случваше“, отговори му ген. Атанасов. От ДПС констатираха, че ходът на промяната е ясен.

„Вие се чудите откъде и как продължава промяната от трибуната. „Промяната продължава“ да вадим скелети от гардеробите. За мен е съвсем нормално при тези действията на милицията от последните дни Бойко Рашков да е министър, а ген. Атанасов – председател на комисията“, изтъкна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

Комисия по отбрана

Атанас Зафиров от БСП ще е председател.  От ПП заместник ще е  Благовест Белев. От ГЕРБ - Христо Гаджев. ИТН- Александър Александров и Възраждане – Николай Дренчев.


Комисията за контрол на СРС ще има ротационен председател за една парламентарна сесия от различните парламентарни групи. Калоян Икономов от ПП ще е първи на тази позиция.

ГЕРБ предложи за поста Десислава Атанасова, ИТН – Николай Радулов, БСП -  Филип Попов, ДПС – Хамид Хамид, ДБ – Иван Димитров, Възраждане - Николай Дренчев. 

 

Манол Генов бе избран за шеф на Комисията по околна среда и водите в парламента. Негови заместници ще са Татяна Султанова от ПП, Младен Шишков от ГЕРБ, Ерджан Ебатин от ДПС, Иво Атанасов от ИТН.

Транспортната комисия поема Борислав Гуцанов от БСП.

 

Скандал заради социалната комисия: ДПС отказа председателството, а ДБ издигна и оттегли Белобрадова

От „Възраждане" се отказаха от шефския пост в спортната комисия и в крайна сметка постът бе зает от Иван Ченчев от БСП. Мотивите им бяха същите като тези на ДПС – не били потърсени за тяхното мнение. Тома Биков от ГЕРБ обяви, че на тях е "дадена" комисията по вероизповеданията. От партията били готови дори да я откажат, но от уважение към религиозните общности, щели приемат да я оглави техен депутат, обясни Тома Биков. Малко след това обаче и Любен Дилов призова ГЕРБ да не поеме поста.

От "Възраждане" поискаха председателят им Костадин Костадинов да стане шеф на Комисията за българите в чужбина, но в крайна сметка постът отиде при Антоанета Цонева от ДБ.

Любен Дилов си направи отвод от Комисията по култура

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети комисии, НС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати