Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС одобри отстъпката от 25 ст. за горивата, увеличават и заплатите на полицаите

Политика

НС одобри отстъпката от 25 ст. за горивата, увеличават и заплатите на полицаите

НС одобри отстъпката от 25 ст. за горивата, увеличават и заплатите на полицаите - Tribune.bg
Снимка:

Остри спорове в пленарната зала, заради актуализацията на бюджета, която трябва да влезе в сила от утре. На този фон депутатите одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата. Народните представители решиха още, че увеличават приходите със 760 млн. лв. Записаха още, че се вдига нивото на държавния дълг от 7,3 млрд. лв. до 10,3 млрд. лв. заради повече приходи от ДДС и инфлацията.

Според опозицията мярката е неработеща и зле ориентирана. Хората, които ходят на море у нас и в Гърция ще получат 100 лв. на месец, пенсионерите 6 лв., а работещите 12 лв.“, зави Делян Добрев от ГЕРБ. „Крайно недостатъчно е 25 ст. на литър, не държавата, а крайните разпространители на горива ще платят тази мярка“, заяви Искра Михайлова от „Възраждане“. 

„Има криза в момента, трябва да се действа - да се подпомогнат максимален брой хора“, заяви Настимир Ананиев от ПП.

Другата ябълка на раздора се оказаха парите за МВР. „175 млн. лв. като увеличението на заплатите ще бъде 20%“, заяви Снежана Траянска от ИТН.

„Искахме да е чрез реформа - хората, които работят най-много, да взимат най-много, за съжаление, реформа няма да има“, заяви Искрен Митев от ПП.

„Ако не са способни да направят реформа, трябва ли да няма пари за полицаите“, заяви Младен Маринов от ГЕРБ.

 „Скоро ще се наложи полицаите да си купуват сами и гуми за колите“, заяви Маноил Манев от ГЕРБ. Амбицията на депутатите е да прекроят финансовата рамка до края на деня.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети