Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Няма друг бизнес като шоубизнеса“ – звездите, които се прехвърлиха в политиката

Политика

„Няма друг бизнес като шоубизнеса“ – звездите, които се прехвърлиха в политиката

Няма друг бизнес като шоубизнеса – звездите, които се прехвърлиха в политиката - Tribune.bg
Снимка:

Скокът на комика Зеленски далеч не е изключение

Преди да стане 40-ият президент на САЩ (1981-1989), Роналд Рейгън е актьор, радио и телевизионен водещ и ръководител на Гилдията на киноактьорите. Неговите поддръжници твърдят, че възстановява оптимизма в американското общество. Във външната политика администрацията му става известна с нагнетяването на напрежението със Съветския съюз.

Обявен от медиите за „Великия комуникатор“, той е толкова доминираща фигура, че декадата на 80-те години често се нарича „Рейгъновите осемдесет“. Една от известните му фрази е, че политиката е втората най-стара професия, която е твърде близка до първата.

Друг американски актьор, Арнолд Шварценегер, е имигрант от Австрия. Професионален културист, актьор, режисьор, предприемач и политик, Шварценегер е губернатор на щата Калифорния от 2003 до 2011 г. Като културист носи прякора Австрийски дъб, а в политиката е наричан и Калифорнатор по аналогия с най-известната му роля на машината от бъдещето в „Терминатор“.

„За мен най-лошото е да бъда като всички останали. Ненавиждам това“, заявява Шварценегер.

Мелания Тръмп далеч не е единственият известен модел на Словения. Колегата ѝ Борут Пахор, който е президент на родината ѝ за втори мандат, е звезда в социалните мрежи. В профила си в Instagram има над 22 хиляди последователи, снимки с Боно от U2 и Наоми Кембъл, снимки, на които раздава автографи и дори кадър от плажа, който показва изрисуван на рамото му делфин. В едно от видеата, качено в профила му, Пахор дори прави лицеви опори, облечен с дънки и пуловер.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) onNov 13, 2018 at 8:18am PST

Миналото му на модел вероятно плени и съпругата на българския президент – Десислава Радева. При държавното посещение на Румен Радев в Словения наскоро тя наруши протокола като целуна домакина си Борут Пахор, а после започна да гали бузата му, за да изчисти остатъците от червилото си по нея.

Безсмъртният в политиката на Италия медиен магнат Силвио Берлускони става известен с това, че притежава „РАЙ Уно“. Берлускони пълни телевизионните си програми с почти голи жени, за да спечели аудиторията, а и бъдещите си избиратели. Той е италиански премиер три пъти от 1994 до 2011 г. Въпреки срещите си със закона, политикът с всепризнато дълголетие в политиката на Апенините, води италианските десни повече от две десетилетия.

Сред политическите фигури с летящ старт в държавното управление от шоу бизнеса се нарежда и 45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп. Не може да пропуснем бляскавата му телевизионна кариера като трамплин към Вашингтон. Като един от най-успешните магнати на недвижими имоти Тръмп е и домакин на риалити формата „Чиракът“ от 2004 до 2015 г. След това Тръмп изненада света като влезе в Белия дом през 2017 г. без никакъв политически, дипломатически или военен опит.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) onMar 31, 2019 at 1:35pm PDT

„Няма друг бизнес като шоубизнеса“...

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати