Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Обединени патриоти“ готови да напуснат управленската коалиция заради доброволческите отряди

Политика

„Обединени патриоти“ готови да напуснат управленската коалиция заради доброволческите отряди

Обединени патриоти готови да напуснат управленската коалиция заради доброволческите отряди - Tribune.bg
Снимка:

Валери Симеонов: Коалиционното ни споразумение с ГЕРБ е денонсирано в един пункт

Народното събрание отхвърли предложението на ВМРО за създаването на доброволни отряди с промени в Закона за МВР. Това стана повод цялата парламентарна група на „Обединени патриоти“ да застане пред медиите.

Съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов посочи, че внесената от тях промяна за създаване на доброволческите формирования е отдавна съгласувана с ГЕРБ.

„Днес в зала ГЕРБ отстъпиха от този консенсус, повлияха се от една провокация на ДПС и денонсираха едностранно коалиционното ни споразумение. Това предложение, което изглежда абстрактно е едно от основните виждания на „Обединени патриоти“ за борба с битовата престъпност. ГЕРБ предпочетоха да се съобразят с инсинуациите на ДПС и ние задаваме въпроса към ръководството на ПП ГЕРБ - има ли промяна в предпочитания от тях партньор за управление“, попита Веселинов.

Патриотите се интересуват ще продължат ли от ГЕРБ да бонифицират ДПС, както и да им вършат услуги.

„Предлагаме да официализират връзката с ДПС, а ние да излезем от управлението и да не носим политическа отговорност. Ние се чувстваме освободени да подкрепяме в парламента техните инициативи“, коментира Веселинов.

„Обединени патриоти“ няма да търсят за разговор с партията на Бойко Борисов. По-рано днес, в почивката между гласуванията в пленарна зала, от ГЕРБ им обяснили, че заради скандала в зала, произведен от ДПС, ГЕРБ няма да дадат рамо за доброволните отряди. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов подчерта, че още месеци преди пандемията е воден разговор с ГЕРБ за неизпълнените ангажименти. Темата била поставена на срещата. Затова за Симеонов днешното поведение на ГЕРБ е странно.

„Коалиционното ни споразумение с ГЕРБ е денонсирано в един пункт – за доброволческите отряди. Всичко се развива в момента“, изтъкна Валери Симеонов.

Ако от партията на Борисов не се променят, пътищата на двете формации се разделят, допълни Искрен Веселинов. По думите му все още обаче нямало новината, че коалицията се разпада.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати