Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Обединени патриоти“ и „Воля“ ще подкрепят Данаил Кирилов за министър на правосъдието

Политика

„Обединени патриоти“ и „Воля“ ще подкрепят Данаил Кирилов за министър на правосъдието

Обединени патриоти и Воля ще подкрепят Данаил Кирилов за министър на правосъдието - Tribune.bg
Снимка:

Юлиан Ангелов: Понякога му се налага да работи по 24 часа и не се отказва

Народните представители от „Обединени патриоти“ и „Воля“ ще подкрепят номинацията на Данаил Кирилов за нов министър на правосъдието на мястото на Цецка Цачева.

Юлиан Ангелов от ВМРО смята, че шефът на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов е един от хората, които добре е запознат с българското законодателство и работата на българския парламент.

Виждам как понякога му се налага и работи по 24 часа, и не се отказва. По нашето споразумение с ГЕРБ всяка от партиите, когато прави промяна в дадена позиция, си номинират съответния човек. Казвам, че партия ГЕРБ има право да номинира министър на правосъдието, защото така е по споразумението“, коментира войводата.

За заместник-председателя на парламента Явор Нотев от „Атака“ Данаил Кирилов ще е безкрайно полезен на новата позиция.

Надявам се, че той ще осигури онова взаимодействие, при което основни закони и промени в действащото законодателство трябва да бъдат предлагани от Министерството на правосъдието и правителството. Разглеждам Данаил Кирилов вече като правосъден министър“, заяви Нотев.

За лидера на „Воля“ Веселин Марешки ГЕРБ и Борисов са спечелили доверието и мандата и могат да си назначават, който искат за министър.

Те си носят отговорността за тези назначения и тези действия. Така че ние не можем да кадруваме. Не можем да кажем дали някой ще бъде лош или добър на министерския пост, така че ще подкрепим тази кандидатура“, обеща Марешки.

Само от ДПС не бяха ласкави по отношение на номинацията за нов министър на правосъдието.

ГЕРБ са в правото си да изберат кой да е следващият министър, който ще уволнят. Не съм човек, който би трябвало да даде оценка на работата на г-н Кирилов, като гледам за работата му в парламента всеки законопроект създаваше проблеми, дано в министерството да не е така“, пожела Рамадан Аталай.

 

Автор: Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати