Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ОБЕЩАНО: Паргов и Манолова ще вдигат цените на такситата

Политика

ОБЕЩАНО: Паргов и Манолова ще вдигат цените на такситата

ОБЕЩАНО: Паргов и Манолова ще вдигат цените на такситата - Tribune.bg
Снимка:

 „Първото нещо, с което новият кмет и новото мнозинство в София ще се захванат, е да актуализират тарифите за такситата.“ Това каза пред журналисти лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници на „БСП за България“ в столицата Калоян Паргов след среща с таксиметровия бранш, предаде Агенция „Фокус“.

Паргов и други кандидати за общински съветници и народни представители от БСП проведоха среща с транспортния бранш, която продължи близо един час.

„Първо искам да благодаря в този дъждовен ден на всички таксиметрови шофьори, които се отзоваха на поканата. Трябваше да дойдат много повече, но разбрахме, че опонента ни от ГЕРБ е отправил преки заплахи за тези, които ще дойдат от различните компании да присъстват да им кажа - не се плашете, промяната идва“, заяви социалистът.

Според него в Столичния общински съвет досега липсва мнозинство и воля да се решат част от въпросите на бранша.

„А те са много прости, е първо да спазваме закона всяка година, като СОС един път годишно разглежда минималните и максимални тарифи на таксиметровите превози. Това, което те искаха последната една година и от което не бяха удовлетворени, след 3 ноември, първото нещо, с което новото мнозинство и новият кмет и ще се захванат е да актуализират тези тарифи. Като минималната от 0.79 лв. ще стане 1 лв., а максималната ще се помисли в диапазон до 2 лв., тъй като в момента е 1,6 лв“, заяви още Паргов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети