Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Offnews пусна фалшива новина за ЕП и ареста на Борисов

Политика

Offnews пусна фалшива новина за ЕП и ареста на Борисов

Offnews пусна фалшива новина за ЕП и ареста на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Сайтът „Offnews” публикува фалшива новина, свързана с  обсъждането в ЕП на незаконния арест на Бойко Борисов. Според изданието лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер е бил освиркан, докато  е говорил за ареста на бившия български премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

"И още един пример - в последната Конференция на партиите дебатирахме ситуацията в България. Двама независими съдии обявиха ареста на опозиционния лидер в България Бойко Борисов за незаконен, наистина е сериозно. Само исках дебат за върховенството на закона в България, но ми беше отказано от Зелените. Не политизирайте нещата, когато говорим за върховенството на закона”, гласи изказването на Манфред Вебер.

Истината е, че думите му не предизвикаха освиркване, а бурни аплодисменти от цялата зала.

Реакцията на негодувание в Европарламента започна, когато Вебер влезе в полемика с лидерката на Зелените в ЕП и нямаше нищо общо с лидера на ГЕРБ.

Припомняме, че на 24 август Административният съд София-град обяви заповедта за ареста на Борисов за незаконна. Решението му бе окончателно.

 

ОфнюзОфнюз

Фейкът разпространиха също Novini.bg, Евроком, Сега, Debati.bg, Frognews и 24 часа. Като последните бързо свалиха новината.

Новини.бгНовини.бг

24 часа24 часа

Евродепутатът Асим Адемов също коментира темата с пост във Фейсбук. В него той категорично заявява, че Манфред Вебер е бил бурно аплодиран от цялата зала в ЕП.

Ето и целия пост:

Не, уважаеми, не ЕП заглуши Манфред Вебер, докато говореше и спомена за незаконния арест на Бойко Борисов. Той говореше за лицемерието на лявата част от парламента и като пример за тяхното лицемерие и двуличие посочи нежеланието им да обсъдят незаконния арест на Бойко Борисов, обявен за такъв от двама независими съдии.

Невъзпитано ( по-меко не мога да се изразя) се държаха колегите от Зелените, крайната левица, левицата.

Останалата част от залата бурно аплодира Манфред Вебер!

Явно е, че когато някои медии и политически сили нямат аргументи срещу ГЕРБ и неговия лидер, започват да използват лъжи и правят фалшиви новини.

Куриоз е, че някои хора се изживяват като журналисти!


 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати