Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Официално: БСП изключи Явор Божанков от редиците си

Политика

Официално: БСП изключи Явор Божанков от редиците си

Официално: БСП изключи Явор Божанков от редиците си - Tribune.bg
Снимка:

Явор Божанков вече официално е изключен от редиците на парламентарната група на БСП. Това става ясно от изявление на социалстите.

Ето какво пишат от левицата:

Общото събрание на ПГ на „БСП за България“ единодушно изключи Явор Божанков от групата.

Парламентарната група на „БСП за България“ призова Божанков да напусне парламента и да освободи мястото за следващия в листата

След изслушване на Явор Божанков, Общото събрание на Парламентарната група на коалиция „БСП за България“ взе единодушно решение за изключването му от групата.

Явор Божанков срещу БСП за военната помощ за Украйна

Правилникът на парламентарната група предвижда: „Чл. 26 (2) Всеки народен представител е длъжен да изпълнява решенията на ръководството и Общото събрание. Може да изразява несъгласие на Общото събрание, но след вземане на решение, е длъжен да го изпълнява. (3)… Парламентарната група може да изключи член на групата при системно неучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при значителни нарушения на политиката на БСП и коалиционното споразумение. Решението се приема с мнозинство от две трети от членовете на Парламентарната група.“

Причина за това решение стана изказване и гласуване на Божанков за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна, въпреки решението на Националния съвет на БСП и Общото събрание на парламентарната група да се гласува „против“.

Парламентарната група на „БСП за България“ призова Явор Божанков да напусне парламента и да освободи мястото за следващия в листата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети