Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Официално: ПП-ДБ оглавиха протеста срещу Румен Радев

Политика

Официално: ПП-ДБ оглавиха протеста срещу Румен Радев

Официално: ПП-ДБ оглавиха протеста срещу Румен Радев - Tribune.bg

Протест срещу президента Румен Радев е насрочен за тази вече от 18:30 часа на площада пред Президентството. В него ще се включат и представители на ПП-ДБ.

„Ние ще сме там! Елате заедно да защитим парламентарната република и европейското бъдеще на България!“, написаха от Коалицията във Фейсбук страницата си.

Вчера при връчването на втория мандат за съставяне на правителство Радев отправи тежки слова към номинирания за премиер Николай Денков.

Румен Радев към Денков: Задължен съм да ви връча мандат, но ви призовавам да се откажете от него

В залата на Народното събрание, Даниел Лорер се изказа срещу президента.

„Има един идеал, който ни обединява и това е, че България е свободна и независима парламентарна република. Докато отношенията помежду ни преминават между точка на кипене и точка на замръзване, България се отдалечава от призванието си да е свободна и развиваща се европейска страна. Г-н президент, член първи на Конституцията гласи, че България е република с парламентарно управление. Припомняме ви, че законите на страната трябва да се спазват по буква, но и по дух. Най-висшата роля на президентството е да ни обединява, а не да ни разединява. Обединението е ценността, с която президентската институция трябва да представлява навсякъде. Вие, г-н президент, не се справяте с тази роля. Вие ни делите, вместо да ни обединявате“, заяви Лорер!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати