Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно депутатите прекратиха концесията на пристанище „Росенец“

Политика

Окончателно депутатите прекратиха концесията на пристанище „Росенец“

Окончателно депутатите прекратиха концесията на пристанище Росенец - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите приеха и на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Законопроектът беше приет с гласовете на 144 депутати и с това решение на народните представители, прекратяването на концесията на пристанище „Росенец“ вече е факт.

Решението бе подкрепено със „за“ от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, „против“ гласуваха от „Възраждане“ и БСП, а депутатите от ИТН не гласуваха.  

По предложение на Хамид Хамид от ДПС законопроектът се разгледа и на второ четене в пленарна зала още днес. Преди това обаче от "Възраждане" се възпротивиха, защото имат предложения, които искат да внесат между първо и второ четене и са го съобщили по време на дебата, а Хамид им отговори, че по време на разискванията на този законопроект не е имало изявления за редакционни предложения в законопроекта. Преди гласуването на предложението на Хамид обаче стенограмата на дебата беше проверена, за да се види дали от "Възраждане" са съобщили, че ще направят предложения между първо и второ четене. Според заместник-председателя на НС Росица Кирова в стенограмата не е имало подобни изявления. В крайна сметка предложението на Хамид беше гласувано и прието със 136 гласа „за“, а при прегласуването беше прието с 136 гласа „за“.

Напрежението в пленарна зала отново се покачи. От БСП и от „Възраждане“ разкритикуваха заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

Георги Гьоков от БСП заяви: „Оплескахте много яко работата.“

Последва и четене на доклад за второ четене на законопроекта от страна на Хамид Хамид от ДПС, но заедно с това се появи нова доза напрежение в пленарна зала. Оказа се, че депутатът Димо Дренчев от "Възраждане" е искал да направи процедура, но според парламентарната група на "Възраждане" Кирова е дала думата първо на Хамид. Всички народни представители на ПГ на "Възраждане" се струпаха пред парламентарната трибуна и започнаха да спорят със заместник-председателят на парламента. В крайна сметка Хамид прочете доклада, а вместо Дренчев от парламентарната трибуна говори лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Това което се случва в това НС минава всякакви граници. Защо изнасилвате толкова брутално правилника?", запита Костадинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети