Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно! Омбудсманът без специализиран транспорт от НСО

Политика

Окончателно! Омбудсманът без специализиран транспорт от НСО

Снимка:

Биков предупреди Нинова: Пламенна подкрепа за Манолова, колегите ви готвят „пълзящ преврат“

Със 113 гласа „за“ и 57 „против“ – депутатите решиха Омбудсманът да бъде заличен от списъка на лица, които ползват специализиран транспорт от Националната служба за охрана. Народното събрание прие промени в преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет, с които промени чл. 21 от Закона за НСО.

Да се вземе колата на Манолова беше предложено преди време с мотива, че използва службата за охрана като скъпо такси.

ДПС предложиха Омбудсманът да запази мястото си в списъка, а народните представители от БСП и ГЕРБ се скараха по въпроса.

Председателката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова излезе с алтернативно предложение. „Може една строшена кола на НС след ремонт да дадем на Омбудсмана“, посочи тя. От БСП пък отбелязаха, че репликата била „малко злобничка“.

Драгомир Стойнев от левицата предложи редакционна промяна, така че и кметът на София да отпадне от списъка на лицата, които имат право на специализиран транспорт от НСО. При гласуването в зала с 57 гласа „за“, 87 „против“ и 15 гласа „въздържал се“ предложението на депутатът Драгомир Стойнев беше отхвърлено и кметът на столицата остана в списъка на лица, които имат право на специализиран транспорт от НСО.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков предупреди лидерката на БСП Корнелия Нинова, че не е в зала, а колегите ѝ организират „пълзящ преврат“.

„Аз очаквах пламенна защита, но не чак толкова пламенна. Това беше номинация за нов лидер на БСП и тук започвате пълзящ преврат. Не свалихте правителството  и сега сваляте лидера си“, коментира той.

На финала Георги Свиленски от БСП обяви, че ГЕРБ са направили грешка, защото не са отчели, че от септември Мая Манолова можела да е кмет на София.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още