Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Разцепление в ПП-ДБ за кметската надпревара в Бургас

Политика

Окончателно: Разцепление в ПП-ДБ за кметската надпревара в Бургас

Окончателно: Разцепление в ПП-ДБ за кметската надпревара в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

„Демократична България“ не иска Константин Бачийски

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" няма да имат обща кандидатура за кмет на Бургас. Това съобщи пред БНР депутатът от коалицията Константин Бачийски.

"Двете формации имат отделни номинации. Аз, Константин Бачийски, съм гласуван от Национален съвет на "Продължаваме промяната", а Димитър Найденов, доколкото знам, се издига от инициативен комитет.

От "Демократична България" обясниха отказа си да подкрепят кандидатурата на Бачийски с определени негови позиции. Бачийски не подкрепи избирането на сегашния кабинет, както и военната помощ за Украйна.

Днес Димитър Найденов излезе с призив и двамата да се откажат от битката за Бургас и да бъде издигнат трети кандидат, зад който да застане коалицията. Бачийски обаче определи този вариант като неприемлив:

"Търсене на алтернативна кандидатура един ден преди крайния срок ми изглежда като подарък към ГЕРБ и към Димитър Николов и може би това е търсене на служебна победа".

Очаква се въпреки протеворечията за кандидатурата за кмет "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да излязат с единна листа за общински съветници в Бургас. 

Скандал в ПП-ДБ за Бургас: Търсят нов кандидат за кмет


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети