Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в ПП-ДБ за Бургас: Търсят нов кандидат за кмет

Политика

Скандал в ПП-ДБ за Бургас: Търсят нов кандидат за кмет

Скандал в ПП-ДБ за Бургас: Търсят нов кандидат за кмет - Tribune.bg
Снимка:

Ден преди регистрацията за местните избори коалицията ПП-ДБ се разцепи. Причината за раздора се оказа Бургас, където и двете партии имат издигнат кандидат.

От ПП настояват това да бъде лидера на СЕК Константин Бачийски, докато от ДБ отказват да застанат до него и предлагат Димитър Найденов.

В момента НС на ПП решава дали да оттегли подкрепата си за Бачийски и кой да е кандидат на коалицията.  

Днес Димитър Найденов - втората номинация на коалицията, но издигнат от ДБ за кмет, заяви пред БНР, че е готов да се оттегли от кметската надпревара, ако се намери общ кандидат на ПП–ДБ.

„Призовавам за намиране на общ кандидат, който да обедини избирателите и изразявам готовността си да се оттегля от кметската надпревара в името на обединението. Бих призовал Константин Бачийски също да се оттегли, ако се намери такъв кандидат, защото ние не трябва да разделяме хората. Трябва да обединим нашите избиратели в името на по-доброто бъдеще на Бургас“, добави той.

Найденов бе категоричен, че ДБ няма да отстъпи в никакъв случай и заяви, че колективните органи на обединението имат решение, според което няма да подкрепят кандидатурата на Константин Бачийски.

До странната ситуация коалицията между ПП и ДБ да излъчи две кандидатури за кмет на морския град се стигна след решение на Национален съвет в началото на септември, съобщава offnews.bg.

ДБ отказа да отстъпи и да подкрепи спорната кандидатура на Бачийски. По-късно бе и публично обявено, че в Бургас ще има две номинации - Димитър Найденов, подкрепен от ДБ, и Константин Бачийски, номиниран от ПП.  

Според източници от ПП номинацията на Бачийски е била бойкотирана по време на гласуването, както и че лично Кирил Петков е застанал зад нея. Повдигнат е бил и въпросът защо се държи на тази номинация толкова много на фона на нулевите шансове Бачийски да стане кмет. Отговорът, даден на този въпрос, е бил свързан с русофилския профил на лидера на СЕК и възможността да обере от гласовете на „Възраждане“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп