Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Росен Желязков беше избран за председател на Народното събрание

Политика

Окончателно: Росен Желязков беше избран за председател на Народното събрание

Окончателно: Росен Желязков беше избран за председател на Народното събрание - Tribune.bg

Росен Желязков беше избран за председател на Народното събрание. В негова подкрепа гласуваха 136 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ИТН. Против гласуваха депутатите на „Възраждане“, ДПС и БСП. 94 души се въздържаха.

След като мина вотът, Желязков се здрависа с всички свои колегите от първите банки, а с Вежди Рашидов споделиха прегръдка.

Диалогичен юрист, опитен администратор и рокаджия. Кой е Росен Желязков?

Парламентарната традиция изисква в такива моменти да се кажат думи с тържествен характер. Аз обаче мисля, че не е е моментът за патос и тържество. Всички ние осъзнаваме отговорността - очакванията на обществото за сигурност, справедливост и стабилност. Тези очаквания предпоставят ние да знаем и да водим процесите в посока, която отговаря на девиза на тази сграда, да създаваме съдържание и то с изразни средства, които отговарят на честта и достойнството на тази институция. Искам да благодаря на всеки един от вас като мои колеги. Специално искам да благодаря на председателите Минчев и Рашидов за това, че водеха 47-ото и 48-ото народно събрание с достойнство и мъдрост. Благодаря ви, колеги!“.

ГЕРБ-СДС и ПП се обединиха: Росен Желязков ще е председател на Народното събрание


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети