Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Съдът отказа регистрация на „Няма такава държава“

Политика

Окончателно: Съдът отказа регистрация на „Няма такава държава“

Окончателно: Съдът отказа регистрация на Няма такава държава - Tribune.bg
Снимка:

Политическите партии не могат да използват в своите символи знамето на България

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди отказа за регистрация на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Делото пред ВКС е образувано по касационна жалба на председателя на политическата партия „Няма такава държава“ и по протест на Софийската градска прокуратура (СГП) срещу решението на Софийския градски съд, с което е отхвърлена молбата за вписване на партията в публичния регистър на политическите партии.

„Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България“, пише в мотивите на магистратите. Прието е, че символът на партията по начина на словесното му описание в Устава ú – „отворена човешка длан в син цвят, в която са интегрирани цветовете бяло, зелено, червено“, допълнително изяснен с негово графично изображение, не опровергава породеното от вида му съмнение, че е използвано националното знаме.

Цялото решение на ВКС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Браво на съда Този чалгар е болен, и овреме трябва да бъде спрян. По- голям тиранин от него не съм виждала, как лошо се отнася с колегите си. Прост, невъзпитан, неук и тръгнал да прави партия.
21.01.2020 15:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати