Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Опозицията: Протести до дупка, ако Рашков стане шеф на КПКОНПИ!

Политика

Опозицията: Протести до дупка, ако Рашков стане шеф на КПКОНПИ!

Опозицията: Протести до дупка, ако Рашков стане шеф на КПКОНПИ! - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ ще изкара опозицията на "протести до дупка". Това пише сайтът „Епицентър” като се позовава  на проучване сред политическите сили в парламента след като вчера министър-председателят Кирил Петков  обяви, че Бойко Рашков напуска МВР, за да оглави КПКОНПИ, въпреки нежеланието на ИТН.

"Обещанията да реформираме КПКОНПИ ще се случат. Бойко Рашков ще бъде начело на тази организация, за да можем да променим България, обяви изненадващо премиерът Кирил Петков, след като сама преди няколко дни бе заявил, че Рашков стои много добре като вътрешен министър, а за шеф на КПКОНПИ търсят друг човек.

И допълни: Вече 6 месеца КПКОНПИ  се управлява от заместника на Цацаров - идеята ни беше да сложим човек с добра репутация в борбата с корупцията. Рашков е точно такъв! Ама ИНТ  е били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда. Ето защо няма да обсъждаме повече! Още утре (днес) внасяме Закона за КПКОНПИ. Днес е денят на водораздела”, категоричен е министър-председателят.

На прага на нови избори: ПП ще слагат Рашков начело на КПКОНПИ

Истината е, че Рашков не може да се справи с рефомрмата в МВР.

Затова на последния коалиционен съвет премиерът обявил на партньорите си гениалната идея - да скрием Бойко Рашков в КПКОНПИ. "Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние а извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща", казал Петков.

Самият Рашков отдавна искал да оглави КПКОНПИ, защото комисията има разследващи фунции, за които той твърдял, че е специалист.

БСП го подкрепят в това начинание.

Кандидатурата на Бойко Рашков не е обсъждана на коалиционен съвет. Изобщо не е обсъждано, това е някаква идея, която хвърчи във въздуха и никой не взима решение нито за, нито против, отговор няколко аса по-късно зам.председателят на ИТН Тошко Йорданов.

"Избирането на Байко Рашков с 22-та имота за шеф на КПКОНПИ за нас е недопустимо! Излизаме веднага на протести "до дупка", докато не разрушим самата комисия",  заяви високопоставен източник от ГЕРБ.

Борисов никога няма да прости на сегашния шеф на МВР, че му спретна унизителен арест пред очите на внуците му.

Лидерът на ГЕРБ е отказал само преди няколко дни оферта дори на американците срещу подкрепа за правителството на Петков, пише още Епицентър.бг.

"Бойко Рашков - шеф на КПКОНПИ е червена линия за нас", добавиха от от ръководството на ДПС, които преди седмица отнесоха дори до ЕП сигнали за репресиите на подчинените на Рашов по време на изборите.

Срещу кандидатурата на Рашков ще бъдат от ИТН, както и от "Възраждане".

Костадин Костадинов обяви, че "Възраждане" имат свой кандидат за шеф на КПКОНПИ.

 Протести, организирани от такива строго структурирани партии като ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" - това ще е коктейл "Молотов" за управлението на Кирил Петков.

 Ако кандидатурата на Бойко Рашков бъде внесена в парламента за шеф на КПКОНПИ, тя ще получи подкрепата на ПП, БСП и ДБ, а тези гласове ще са недостатъчни за избора му.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати