Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На прага на нови избори: ПП ще слагат Рашков начело на КПКОНПИ

Политика

На прага на нови избори: ПП ще слагат Рашков начело на КПКОНПИ

На прага на нови избори: ПП ще слагат Рашков начело на КПКОНПИ - Tribune.bg

Министър Рашков ЩЕ бъде начело на тази организация, закани се Кирил Петков

И без ИТН – ПП възнамеряват да продължи да има правителство. Това стана ясно на тяхна пресконференция в БТА. Управляващите се надяват да поддържат правителство на малцинството, което щяло да е по-добре, отколкото ИТН да ги „изнудват“ за пари за строителния бранш.

В целия брифинг не бе спомената нито дума за твърденията на Слави Трифонов, че Петков се кани да направи отстъпка на Скопие. Разговорът беше отвлечен в съвсем различни посоки.

„Искам да обясня ясно събитията. В последната седмица Гроздан Караджов поиска безпрецедентно с 3,6 млрд. лв. повече в бюджета на МРРБ“.

Това обяви премиерът Кирил Петков минути след като стана публично ясно, че ИТН напускат коалицията.

„Когато обещахме на нашите гласоподаватели, че ще има 0 толерантност към корупцията, ние държим на това. КПКОНПИ вече 6 месеца стои и се управлява от заместника на Цацаров. Ние предложихме човек с безупречна репутация – Бойко Рашков. Какво получихме като отговор от ИТН – просто не сме съгласни. Е, няма как да стане! Ние сме решени на правителство на малцинството. Ние ще реформираме КПКОНПИ! И министър Рашков ЩЕ бъде начело на тази организация!“, заяви той и намекна, че който не го подкрепи ще подкрепя „мафията“.

Самият Рашков, който беше скрит от публичните очи в последните месеци, отново се впусна в обяснения за лошите строителни фирми, които били същите на ГЕРБ и как точили пари за пътища.

Петков обясни, че за 6 месеца са имали 2 законодателни цели. Посочи обаче само една от тях – да променят КПКОНПИ. ИНТ обаче настоявали всяка партия да има човек в борда и всяка да може да слага вето. „Има един безспорен лидер в борбата с корупцията – министър Рашков. Мислехме, че поне тук ще сме съгласни“, недоумяваше Петков.

„Това за 9-те млрд. го отговорихме 6 пъти. Ще отговорим и седми“, каза Асен Василев и даде минимална разбивка за многократно по-малка сума.

„Аз вярвам, че има хора в ИТН, които не разпознават министър Караджов. Той не е бил с тях по площадите. Аз вярвам, че има потенциал в депутатите от ИТН да ни подкрепят“, оптимист е иначе премиерът.

Новите министри са щели да отговарят на „моралните стандарти на ПП“. Имат ли гласове, за да бъдат избрани, не е ясно.

БСП и ДБ вече били засвидетелствали подкрепа. Трите партии заедно обаче са с едва 109 депутати.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети