Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Остриета на ГЕРБ отговориха на Цветанов: Нямате морално право, бяхте отстранен

Политика

Остриета на ГЕРБ отговориха на Цветанов: Нямате морално право, бяхте отстранен

Снимка:

„Призивът на Цветан Цветанов депутатите от ГЕРБ да не подкрепят бюджета за 2021 година е не просто наивен, но и глупав“, написа в профила си във Фейсбук депутатът Тома Биков.

По-рано днес бившият втори в партията излезе с отворено писмо до бившите си колеги и обяви, че отдавна не е в ГЕРБ.

Цветанов с писмо до ГЕРБ: Под натиска на Борисов страната ни е на път да направи огромна грешка

Според Биков този призив не идва нито от ляво, нито от дясно.

„Идва от нищото. Ако се вслушаме в съветите на бившия зам.-председател на ГЕРБ означава да оставим стотици хиляди българи сами в тази безпрецедентна криза. Означава да съборим цялата държава, за да може господин Цветанов, госпожа Нинова и множеството лидери на либералната опозиция да се почувстват добре. Защото ако приемем призива му това ще бъде единственият резултат. Депутатите от ГЕРБ изразяваме волята на избирателите на партията, пред които сме поели ангажимент преди близо четири години. Пред тези избиратели пое ангажимент и господин Цветанов, но не го изпълни. Днес той иска от нас да направим същото. Аз няма да го направя, точно защото животът ще продължи и след края на мандата“, пише Биков.

Колегата му Маноил Манев заявява, че дори не успява да вникне какво иска Цветанов от депутатите от ГЕРБ.

„Днес чета едно послание на един БИВШ и ДЪЛГОГОДИШЕН партиен зам.-председател. Чета и колкото повече чета и да се опитвам да вникна в написаното /то неговото витиевато слово, да не си мислите, че е лесно за разчитане/ ми се струва, че  Цветанов май му се иска нещо да ни каже на нас, народните представители на ГЕРБ. Няма лошо, но трябва да е готов и да си получи и отговорите ни - ВРЕМЕ МУ Е! Та така, колега, искам да изясним някои неща на всички, които ще положат усилие да прочетат поредния Ви пасквил, насочен срещу онези, с когото вие се гордеехте до скоро!“, припомня народният представител.

Манев подчертава, че бюджет се прави от управляващата партия и/или коалиция.

„ОТ КОЯТО ВИЕ ОТДАВНА НЕ СТЕ ЧАСТ и не защото сте решили да „наблюдавате отстрани“ политиката, а защото ГЕРБ Ви ОТСТРАНИ от редиците си. Кой не е наясно, че това е една от причините за критикарстването Ви?! Второ - колега, Вие наистина ли мислите, че разбирате повече от БЮДЖЕТ от експертите на МС и НС? Ами само един млад икономист като Александър Иванов знаете ли колко повече знае за финансите от нас с Вас с нашето полицейско житие и битие!? Третото ми питане, ако щете риторично, ако щете реално, е много кратко и ясно - Вие наистина, ама НАИСТИНА ли смятате, че можете да говорите за  проблемите НА ХОРАТА и ЗА ПРОБЛЕМИТЕ на малкия и средния бизнес? То е хубаво да се говори, но как и кога ги разбрахте Вие тези проблеми?“, пита Манев, който подчертава, че няма шанс Цветанов да участва в следващо управление на страната.

„Нямате МОРАЛНО право да се обръщате към хората от ГЕРБ, ЗАЩОТО ВИЕ ГИ ПРЕДАДОХТЕ, не когато Ви отстраниха от партията, дори не когато започнахте да обяснявате колко сте „разочаровани от нивото ни“. Станахте предател, когато започнахте да хулите Бойко Борисов и не защото той Ви даде път в политиката и не защото МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАХТЕ години наред, а ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ С НЕГО, нито в политиката, нито в ОТНОШЕНИЕТО НА ХОРАТА КЪМ НЕГО! Нямаше как да не Ви отговоря, колега, колкото и да ми е неприятно да влизам в комуникация с Вас през призмата на Вашето презрение към бившите Ви съпартийци!“, казва Манев.  


Коментари (8)

Татулова Ако не беше Борисов, Цветанов сигурно още щеше да си мисли, че изток е само една от четирите посоки, а не и име на елитен столичен квартал! Впрочем добре, че го разкараха от парламента и от ГЕРБ, че като нищо можеше вече да е купил цяла улица, особено ако е вярно, че пътя на парите не е бил от Чикаго към София, а обратно!
24.11.2020 11:58 / Отговор
Пълно падение! Мекерето Цветанов се опитва да настрои парламентарната група на ГЕРБ срещу Борисов?!?
24.11.2020 12:48 / Отговор
Шломо Придворни лакеи като Биков и Манов нямат морално право да говорят. Точно такива хора помогнаха за построяването на паралелната реалност на Борисов. Реалност в която всички са щастливи,бизнеса не спира да работи,леглата и лекарите са предостатъчно ,че дори остават пари за Руски проекти и купуване на кораби..Тези кастрати които не смеят да кажат на вожда кога трябва да съблече тениската и да се оттегли.
24.11.2020 13:33 / Отговор
Антидот! Кой си ти да наричаш хора кастрати?!? Отрепка на отрепката Цвъ. Цвъ.!!!

Впрочем, Цветанов беше повече от 10 години най-големият подмазвач на Борисов! Помним какви конгреси му организираше и какви лозунги подаваше на публиката!
24.11.2020 14:28
Боян Няма как хора като Биков и Манев да упрекват човек, който е направил много повече за хората в страната и ГЕРБ!
24.11.2020 15:02 / Отговор
Долу ренегатите! И какво е направил Цветанов? Що не се наслаждава на великите си направени неща? Видяхме резултата - скъпарско огромно жилище с личен асансьор (като на Пеевски), усвоява усилено и хищнически връзки, които си е създал у нас и в САЩ благодарение на ГЕРБ, като най-нагло и просташки си мъкне демонстративно вълнения трезор от Чикаго по села и паланки.
Ало, клакьорите на Цвъ. Цвъ. сте много соц. елементарни. Такива са клакьорите и на пРезидента, новия кумир на Цвъки.
24.11.2020 19:05
Karabas Barabas Виж сега, @Боян, обществена тайна е, че Цецо светеше като Луната с отразена светлина от Баце! Навсякъде излизаше с неговото име на уста и всички врати му бяха отворени, в т. ч. и в чужбина, даже и в Щатите! Оказа се неблагодарно и нагло човече, което трупаше апартамент след апартамент! Има хора, които като малки са гладували или не са си дояждали и след това цял живот не могат да се наядат! Та би трябвало, по тази логика Цецо да е живял в барака като малък, макар че не ми се вярва – баща му е бил шофьор на Григор Шопов, а този човек беше българският Мюлер (ако си чел „17 мига от пролетта“). Плюс това едната му дъщеря има чудесна кариера в Щатите, така че ти си отговори за какво му бяха петте апартамента на Цецо!
24.11.2020 19:49
furlata Цветанов беше шеф на предизборния щаб на ГЕРБ на всички избори от създаването на партията до евроизборите през 2019 г.
Не минава ден, в който от протестърския сектор някой да не се изока, че ГЕРБ фалшифицира изборите, та въпросът на въпросите е дали Цветанов знае отговора и дали прокуратурата ще му го зададе?!
24.11.2020 19:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още