Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Освен готов кабинет: Радев обяви че има и готова Конституция

Политика

Освен готов кабинет: Радев обяви че има и готова Конституция

Освен готов кабинет: Радев обяви че има и готова Конституция - Tribune.bg
Снимка:

Президентът иска оставка веднага и никакъв експертен кабинет на Борисов – ще назначава служебен

„Незабавни оставки, служебно правителство. Именно тези нестихващи протести са истинският, общественият вот на недоверие към правителството. Не може проваленото управление на Борисов изобщо да води каквито и да е конституционни дебати и да продължава да определя бъдещето на страната“.

Това заяви президентът Румен Радев на откриването на учебната година във Военната академия.

„Цинично е това управление, което погази конституцията, сега да има амбицията за нова конституция“, обяви Радев.

Според него българите независимо от различните политически убеждения, били „единни в решимостта си да отстранят тази власт, символ на корупцията и застоя“.

„Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и пилеене на историческо време”, добави Радев.

„Най-важното за управляващите и за народните представители е, когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима Борисов, а не този режим да се бетонира зад експертен кабинет, който няма да е нищо повече освен марионетка на сегашния режим“, подчерта Радев.

„Експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите. При експертен кабинет, режимът на Борисов пак ще организира изборите, а това означава да си гарантира пожизнено управление. Докато не видя подадени оставки безусловно, няма да се въвличам в дебат, имам готов вариант на конституция“, призна Радев, който самият стана президент на избори, организирани по времето на ГЕРБ.

„Ще инициирам веднага дебата за конституция експертно, в момента в който видя оставките. Нагли са опитите за пожизнено управление на Борисов в този си вид. Трябва да се гарантира категорично машинното гласуване“, отбеляза още президентът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (29)

А готов ли е с оставката си? По-страшен от спина, по-опасен от рака, сега-засега си остава Мунчо Фатмака!
01.09.2020 11:26 / Отговор
С тоя пРезидент Само комунизмът ни е неизбежен!
Отговорът е: НЕ на Фатмака от Славяново!
Импийчмънт на Льотчика!
01.09.2020 12:36
Анастас КОПАНАРА от СЛАВЯНОВО

най-вероятно я е написал на Копанаски език и сега се тръсят преводачи ....

Мдаа ....

(препикаващоустатаминетчийсказеленочорапестапроста)
01.09.2020 15:01
А.Тодоров Тъпият фатмак се излага на макс – искал оставки, защото волята на народа била такава! Аве, тъп фатмак, твоята оставка чакаме, негодник гнусен и продажен! Твоята, а след това Гешев нека заповяда!
Народът каза своята дума през последните три години: на частичните и редовни избори за кметове на общини и населени места ГЕРБ печели масово. На последните парламентарни избори ПОДГОТВЕНИ ОТ ТВОЕТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, ГЕРБ спечели и дори добави 15 народни представители над онези 80, които народът определи да го представляват през 2014 г. Това са НАРОДНИ представители, тъп фатмак! Това е волята на народа, показана и на последните избори за ЕП, отново спечелени по ВОЛЯТА НА НАРОДА от ГЕРБ.
01.09.2020 15:49
Гражданин! Наглец! Нарушител на конституцията! Покварява и въвлича младите военни в политическите си домогвания!
Ало, какво се правиш, че не виждаш колко (стотици) и кои (бабикяновци) протестират, та говориш за цялото общество? Циничен манипулатор!
Вън предателя!
01.09.2020 11:32 / Отговор
Инфо! "Това е, което иска Русия. Диктатор! Да се смесват проблемите в политиката на правителството с чисто отбранителните и военни въпроси в Академията означава политизиране на военните по непростим начин. В една демокрация не трябва да се смесват политиката с въоръжените сили”. Това заяви пред Faktor.bg подполковникът от резерва Глен Грант, известен британски експерт по отбрана и хибридната война на Русия в Украйна. Коментарът му е предизвикан след днешното изявление на президента Румен Радев в двора на Военната академия в София, при тържественото откриване на новата учебна година."
01.09.2020 20:24
Ало Прокурор Гешев очаква разследването.....Има поне няколко деяния,а на съветниците на всеки май,били те ДС доносници или по-младинки..
01.09.2020 11:42 / Отговор
колеблив протестер Кремълска подлога!!!!
О С Т А В К А !!!!!
01.09.2020 11:43 / Отговор
Хе, хе На този лъжите му нямат край. Изпревари госпожа ЛЪЖА.
01.09.2020 11:55 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети