Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карбовски и Калоян Методиев правят партия на Радев?

Политика

Карбовски и Калоян Методиев правят партия на Радев?

Карбовски и Калоян Методиев правят партия на Радев? - Tribune.bg
Снимка:

Емисари на Румен Радев обикалят страната и събират хора за създаване на бъдеща партия на президента, твърди Breaking.bg. Търсят се контакти с русофилски организации от типа на „Възраждане“, националистически партии, сдружения на бивши военни и командоси. Канят се университетски преподаватели и студенти.

Инициативата е стартирала през зимата на тази година, като подготовката на бъдещия политически проект се ръководи от Калоян Методиев. Методиев е бивш шеф на Младежкото СДС, водач на листата на сините през 2005 г. в Търговище, после основал своя партия „Общество за нова България“. През март 2019 година е назначен в Стратегическия съвет на президента, а от август м.г. е началник на кабинета на Румен Радев.

Но епидемията от коронавирус и падналият рейтинг на президента, заради неадекватните му действия по време на кризата, са замразили временно проекта, твърдят запознати.

Покрай протестите и акциите на прокуратурата срещу трима съветници на Радев, в президентството са решили, че е дошъл моментът за негова партия. На „Дондуков“ №2 са стъпили на твърденията на „Галъп“ на Стойчев и Райчев, че Румен Радев отново има висок рейтинг, заради юмруците и призивите за оставка на кабинета и главния прокурор.

Калоян Методиев е привлякъл като основен организатор на проекта журналистът Мартин Карбовски. Близостта на Карбовски с президентството лъсна с поръчковото интервю с т.нар. Първа дама Десислава Радева през декември 2018 година. От излъчения „проект жената до президента“ по Би Ти Ви ясно се видя, че интервюто е лустросано, преработено и правено, за да лъска имиджа на Радева.

Карбовски се изявява като яростен русофил и фен на президента Румен Радев.

Дългосрочният план на бъдещата организация засега е една година напред до президентските избори. „Стратезите“ на Радев като Методиев и Александър Маринов-ДС агента с псевдонима „Майстора“ са обмисляли два варианта.

Единият е новата партия да бъде ракета-носител за втори мандат на президента, заедно с инициативен комитет от дежурни интелектуалци за маскировка.

Другият вариант е Радев да се оттегли от президентството и мандатът да бъде завършен от Илияна Йотова. Така той щял да има време да се яви на изборите със свой проект като се надява на летящ старт и подкрепа от хората от протестите, които той организирал и вдъхновил. Освен с националисти-русофили се водят преговори в проекта да бъде вкарано и т.нар. „Отровно трио“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

кесо Какъвто Румбата, такива и партийните му "строители". Тарикатчета дето са надушили малко лесни парички за гепване. Нема лошо, както би казал техния духовен баща Бай Ганя "имал бол пари, платил".
27.08.2020 18:02 / Отговор
Виж ти! Освен Партия, да не му направят и нЕкоя с.ирка
27.08.2020 19:38 / Отговор
Гражданин Ами да си направят партия, тъкмо ще си видят смешните проценти и после могат да спрат да ни надуват главите с тъпото си викане. Русофили, агентури, изтръскана от нафталина номенклатура на БКП, политически хамелеони-много обещаваща партия ще се получи, ще може да стигнат гласовете на ДПС и толкова. Само, че явно не са разбрали, че при машинно гласуване вече далавери трудно ще стават. Каквото си изкарат толкова и после ще слушаме пак обвинения за купени избори, защото резултатите не им харесват. По-широката маса рубладжии, които през годините са се продавали на кого ли не за пари, може вече да са заети на друга хранилка, тогава кой ще гласува за тези.
28.08.2020 02:54 / Отговор
За риба Това не е,като онова!Да правиш филми и протести е лесно,но да спечелиш 4% и да влезеш в парламента...Ще се пробудите,но късно!Вече е политически труп старшината.По-добре да си купи въдици и на село!
28.08.2020 08:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети