Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От птичи поглед – Борисов показа „Балкански поток“ от хеликоптер

Политика

От птичи поглед – Борисов показа „Балкански поток“ от хеликоптер

От птичи поглед – Борисов показа Балкански поток от хеликоптер - Tribune.bg
Снимка:

18 000 тръби вече са положени по протежение на 150 км.

Премиерът Бойко Борисов показа от хеликоптер напредъка по изграждането на „Балкански поток“. Той излъчи на живо в официалния си профил във Фейсбук кадри на грандиозното съоръжение, заснети от птичи поглед.

На видеото се вижда как върви строителство в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци, който е с дължина 45,2 км и е разположен на територията на област Плевен. Общо 18 000 тръби са положени на 150 км. Трасето на газопровода преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

„Това е „Балкански поток”. От първия ден, в който сме стартирали, след като направихме изрядно нужните процедури, се строи на пълна мощност. Нова година, събота, неделя... Вижте какви огромни съоръжения се правят. И след това тръбите се зариват и отгоре се слагат царевица, жито!“, разказа премиерът.

Борисов подчерта, че цялото строителството върви съобразно с европейските изисквания, а много от строителните работници са италианци. Над 400 души работят на място.

„Тръбите се заваряват се по американска технология. Движим се абсолютно по график – по поне 5 км. на ден“, обясни министър-председателят.

„Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати