Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Овчаров: Фирмата, от която идва новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“, е свързана с продажбата на газа

Политика

Овчаров: Фирмата, от която идва новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“, е свързана с продажбата на газа

Овчаров: Фирмата, от която идва новият изпълнителен директор на Булгаргаз, е свързана с продажбата на газа - Tribune.bg
Снимка:

„Тези хора са продали едни количества газ на цени, на които е абсурдно да се продава. Едни фирми са получили добри печалби. Тези фирми са осем на брой и едната се казва „МЕТ Енерджи Трейдинг“. Това е фирмата, от която идва новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“. Дали има конфликт на интереси да каже КПКОНПИ", това заяви в „Денят на живо“ по Нова нюз Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката.

„Поставих въпроса, не за да спорим колко са продадени, поставих въпроса чисто политически. Не можеш един месец да обвиняваш предишното ръководство на „Булгаргаз“, че е продавало излишните количества газ в Румъния и с това е правило престъпление и след това на втория ден новото ръководство да прави абсолютно същото, при това в пъти по-големи мащаби“, разясни още той.

„Изтъргувани са 60 000 мегаватчаса, това е станало без търговия. Министърът твърди, че са продадени 37 400 мегаватчаса. Кой и откъде докара другите количества? През това време не е имал внос. Този газ е взет само от едно място - това място е „Чирен“. Има само два варианта тези количества да бъдат изтъргувани. Единият е чрез Програмата за реализация на количества и вторият е с Плана за действия при извънредни ситуации. И двете се случват през „Булгаргаз“, отбеляза Овчаров.

Според него да бъде обвиняван, че работи с Бойко Борисов е цинизъм. Той подчерта, че не участва в никакви сценарии и определи твърденията на Илиян Василев, че е масон са лъжа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати