Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пак обърнаха НС на детска градина: Депутат от ПП си извади количката на трибуната

Политика

Пак обърнаха НС на детска градина: Депутат от ПП си извади количката на трибуната

Пак обърнаха НС на детска градина: Депутат от ПП си извади количката на трибуната - Tribune.bg

Младежът, който е бивш активист на ГЕРБ, обяви че е дошъл „краят на джипката“

Най-високата трибуна в държавата – така медиите от десетилетия наричат платформата в парламента, от която се изказват народните представители. В условията на парламентарна демокрация, НС е мястото за най-важните дебати за страната, от която, на теория, най-способните оратори мерят сили в словесни двубои и накланят везните в една или друга посока по отношение на фундаментално важните въпроси.

Дебат на високо ниво: Депутатите обсъдиха Кунг-фу Панда и освободиха Цацаров

Парламентарната дискусия от известно време е застинала на съвсем друго ниво, но ново дъно беше достигнато в четвъртък при обсъждането на бюджета за 2022 година на първо четене.

НС прие на първо четене Бюджет 2022, Асен Василев: Има пица за всички, няма пица за крадците

Младият народен представител от „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев излезе на трибуната, от която са се изказвали някои от най-великите българи през последните близо 140 години, бръкна в джоба си и… извади детска количка.

Според родения през 1991 г. икономист по професия Михов, консервативната инвестиционна политика на ГЕРБ е поставила България на дъното по доходи в ЕС.

„Ще го преведа още по-ясно, българите продължаваме да сме най-бедната страна в Европа. Защо? Защото хората имат ниски доходи“, обясни икономически младежът, който е бивш активист на ГЕРБ-младежи, възпитаник на Американския университет в Благоевград и „Харвардските курсове“ на Кирил Петков и Асен Василев.

Младият Михов като активист на ГЕРБМладият Михов като активист на ГЕРБ

Той попита от трибуната защо румънците „богатеят“ по-бързо от нас.

„Къде са парите от последните 12 години господа прежде управляващи? Ще си позволя да отговоря. Ето ги парите! Ееето ги! Във джипкатаааааа!“, коментира той.

Атанас МиховАтанас Михов

И се застрахова: „Да не кажат сега, че сме млади и неопитни и играем с колички нали. Все по-млади от нас влезнаха в парламента. Ето ги парите. Ето ги високите доходи, ето ги построените магистрали. Те в сакове са били раздавани, в чекмеджета, проиграни, това са парите, ето го икономическият растеж на България в последните 10 години“, каза Михнев, бутайки количката си по дървената трибуна.

„Раздаден през обществени поръчки на олигарси, които после връщат „еди-къде си“. Край на джипката, ето, прибирам я в джоба. Бюджет 2022 е краят на джипка-ТААА. КРАЙ!“, каза Михнев за финал.

Кой е говорил от тази трибуна?

Построена през 1885 година, сградата на площад Народно събрание е дом на депутатите близо 140 години. В същата тази зала на същата тази трибуна ( с минимални реконструкции) са излизали най-големите примери за българския парламентаризъм.

Сред неизбройните имена на депутатите, заставали там, са Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Иван Евстратиев Гешов, Марко Балабанов, Драган Цанков. В по нови времена Желю Желев, Петър Дертлиев, Блага Димитрова, Благовест Сендов и стотици други.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети количка, НС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети