Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Панев прогнозира: Правителство на малцинството поне до септември

Политика

Панев прогнозира: Правителство на малцинството поне до септември

Панев прогнозира: Правителство на малцинството поне до септември - Tribune.bg
Снимка:

„Има няколко сценария. Водещият и най-важният за страната е борба, битка между два модела на управление - клиентелисткото, което не иска да си тръгва и на либералната демокрация. Това е България в момента – битката между тези два модела.“ Това каза пред БНР Владислав Панев, депутат от ДБ, съпредседател на „Зелено движение“.

Според Панев от вчерашните пресконференции на ПП и различните фракции в ИТН е станало ясно, че "в определени министерства промяна като че ли няма и нещата си вървят по старому и съответно има министерства, където промяната се осъществява".

Като най-възможен вариант е през следващите няколко месеца Владислав Панев очерта правителство на малцинството, което търси подкрепа за важни законопроекти. "Поне до септември, а след това – ще поживеем, ще видим", каза той.

По думите му, ГЕРБ не е приемлив вариант за коалиране, но ако се търси подкрепа за реформи, е нормално да бъде от всички парламентарни сили.

„Не мисля, че би било отговорно поне до актуализацията на бюджета парламентът да се занимава и с вотове на недоверие. Големият тест пред парламента утре ще бъде приемането на бюджетите на първо четене“, каза депутатът.

Съществува риск за бюджета, ако преди второто четене започнат да валят предложения за милиарди, коментира Владислав Панев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати