Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паргов обяви, че няма да се пробва за лидер на БСП, остава в градската организация

Политика

Паргов обяви, че няма да се пробва за лидер на БСП, остава в градската организация

Снимка:

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов обяви, че няма планове да се бори за лидерското място в БСП.

„Човек не може да тича по две писти едновременно. Затова трябва да избере едната. Съгласно Устава на БСП, имам право на още един мандат като председател на Софийската градска организация. Мисля, че имам какво още да ѝ дам. Трябва да довършим не малко дела, които започнахме през последните 4 години“, написа Паргов във Фейсбук.

Той казва, че има за довършване задачи и в областта на обучението и подготовката на новите кадри.

„Много скоро младите в БСП-София трябва да поемат по-голяма отговорност... Затова нека да е ясно - аз не съм претендент за лидерското място в БСП. Номинациите, които получавам за национален председател, са оценка за работата ми в Софийската организация, както и за свършеното от нас в столицата през последните години. Благодаря за тази оценка!“, пише той.

Паргов изразява надежда, че вътрешнопартийната кампания да не се превърне във воденичен камък за БСП.

„Визирам начина, по който се разгарят политическите страсти между претендентите за председателското място. Проблемът идва от непримиримостта на страните. В противен случай, личностните сблъсъци и нападки, стигащи до крамоли и скандали, ще навредят много сериозно на партията в средносрочен и дългосрочен план. Не искам да влизам в детайли, защото смятам, че експонирането на лични отношения от кухнята е във вреда на всяка организация, независимо дали е политическа или е от сферата на бизнеса“, обяснява той.  


Коментари (1)

Бай Гроздан А така, бравос, Паргов; „Много скоро младите в БСП-София трябва да поемат по-голяма отговорност...“! Ти за кои млади казваш – за тези под 70 лазарника или за тези под 60, а?
01.07.2020 19:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още