Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът прие оставката на кабинета „Борисов“

Политика

Парламентът прие оставката на кабинета „Борисов“

Парламентът прие оставката на кабинета Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Тя беше депозирана вчера

Парламентът прие оставката на правителството на Бойко Борисов. „За“ гласуваха 156 депутати. Народните представители на ГЕРБ не участваха във вота. 

„Честита оставка най-накрая на мутрата“, приветства решението председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Точката бе вкарана извънредно в дневния ред на парламента и предизвика скандал. Председателят Ива Митева предложи на 216-те депутати в зала дневен ред, чиято първа точка е гласуването на оставката, което даде повод на депутатът Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС да попита на какво правно основание се поставя на гласуване оставката на правителството. „На основание чл. 111 от Конституцията, според който всички решения се обективизират“, поясни Митева.

Георги Свиленски от левицата допълни, че в този случай Борисов трябва да присъства в зала и попита колегите си кой е внесъл вчера оставката на кабинета, защото „може да има държавен преврат“. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепи нуждата от гласуване на оставката и напомни, че не се изненадва от това, че „ГЕРБ имат нужда от правна консултация“.

„Какво ще се случи след оставката, ако бъде гласувана, какви са тия смешни неща. Искате ли три пъти да я гласувате, защото сме готини? Ще загубим два часа!“, поиска да разбере Тома Биков от ГЕРБ.

Мика Зайкова от „Има такъв народ“ веднага го обвини, че е обидил Конституцията и не може да нарича законите смешни.

„Надявам се, че парламентарните групи ще започнат да се конкурират с Шоуто на Слави“, обърна се и заместник-председателката на парламента Татяна Дончева към ГЕРБ.

След протест от страна на Тома Биков, че не му е отговорено на въпроса, се наложи Надежда Йорданова да изчете от трибуната текстове от Конституцията, че когато има гласувана оставка Министерският съвет изпълнява функциите си до избор на нов кабинет.

Последва напомняне на председателя на парламента Ива Митева, че в зала не се обсъжда дневния ред, а той се предлага и гласува без изказвания на депутатите.

„За първи път не знам къде да се обърна към управляващите – те са в двата края на залата, а не в средата. Искате да гласувате оставката на кабинета, за да унижите Бойко Борисов и ГЕРБ, но унижавате и хората, които са гласували за ГЕРБ“, посочи Александър Ненков.

Последва гласуване на програмата на парламента, като 157 депутати я подкрепиха.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

СТАНА ВИДНО КОЙ Е....БКП......!!! .
ДС/ДПС/БСП/ИТН/ИСМВ/ДБ.......... ВИНАГИ В ЕДИНЕН СТРОЙ.....
ГЕРБ И БОРИСОВ ОСИГУРИХА ЕВРОПАРИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ...... СЕГА БКП ИДВАТ ДА ГИ ПРИСВОЯТ.......
16.04.2021 12:55 / Отговор
Stefan Тоо Тошо Йорданов е ебати настъпеният жабок.
Преди да го видя, не допусках, че е земноводно. И КРЯКА. И суратя му е жабешки, и поведението.
Слуз и гняс. Сополи и храчки.
Мазен, жълто зелен, с косъм и с кръвна жилка – сополивата жаба Тошо.

Само го загледайте как води.
Тоа не е уред. Може да е бил, но откак го видех, добро в него не намерих.

В детската имахме в групата една Галя. Викахме й Заспалата. Не напускахме трапезарията, докато не се нахраним. Заспалата я чакахме чааак до време на следобеден сън.
Няма да я забравя – флегма, претенциозна, горната бърна задължително полепнала с айран, млеко или боза.
Досущ Тошо.
Рахатясахме като ни напусна! Но тоо турук мързелив, няма изгонване от тук. Нали имал почитатели в чужбина, да бега. Е, да де, но те са на Слави. Тоз и жена му не знам как го търпи.
16.04.2021 14:41 / Отговор
Ха, Хранениците на Чалгаря се обиждат на "мутра" ,да се смееш ли , да плачеш ли ? А бе те заглеждали ли са внимателно Учиндолския Корифей на какво прилича, че мутри им се привиждат? А Тошко е заприличал на един заспал Хой, който само някаква простотия ще излезе от устата .
16.04.2021 15:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети