Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът с втори опит за гласуване на бюджетите на НЗОК и ДОО

Политика

Парламентът с втори опит за гласуване на бюджетите на НЗОК и ДОО

Парламентът с втори опит за гласуване на бюджетите на НЗОК и ДОО - Tribune.bg
Снимка:

След провала на вчерашното заседание, днес се очаква втори опит за одобрение на бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване за догодина. За здраве са предвидени над 8 млрд. лв.

Въпросителните между партиите, подкрепящи управлението по отношение на търговете за лекарства, вече са изчистени и се очаква бюджетът да получи зелена светлина.

Разходите за Държавното обществено осигуряване надхвърлят 24 милиарда лева, като основната част от тях са за изплащане на пенсии. Предвижда се парите за възрастните да се увеличат от юли с 11%.

Вчера заседанието на парламента беше провалено от протеста на „Възраждане“, ИТН и БСП, които обсадиха трибуната и поискаха прекратяване на демонтажа на Паметника на Съветската армия. Опозицията се закани да блокира работата на НС, докато проблемът с МОЧА не бъде разрешен.

В четвъртък вечер лидерите на партиите, подкрепящи правителството - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски внесоха в деловодството проекторешение, с което предлагат парламентът да не работи в петък, но да има извънредни заседания в понеделник и вторник от 12:00 часа. Ако опозицията продължи бойкота и проекторешението не може да се гласува в зала, председателят на парламента Росен Желязков има право да свика извънредните заседания с определен дневен ред.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, НЗОК, ДОО
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети