Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу НАП

Политика

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу НАП

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу НАП - Tribune.bg
Снимка:

Срокът на действие на комисията е до три месеца, председател е Красимир Ципов

Народното събрание създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу Националната агенция за приходите /НАП/. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова внесе проекторешението за създаването ѝ, а то бе подкрепено от 171 народни представители в зала.

„Тъй като темата е от сериозен обществен интерес, за съжаление се използва не винаги съвсем коректно от всички политици, именно тук в Народното събрание е мястото, където трябва да създадем анкетна комисия“, изтъкна д-р Дариткова. Според нея така ще има достатъчна информация за народните представители и за българските граждани с цел да се извлекат поуки и да се вземат мерки за подобряване на киберсигурността без да се създава напрежение и паника, като същевременно се изясни цялата картина около масивите на НАП.

Парламентът определи, че срокът на действие на комисията ще е до три месеца. 15 народни представители, включени в състава ѝ от всички парламентарни групи, ще трябва да проучат всички факти и обстоятелства около случая с източването на информация от електронните бази данни на приходната агенция.

За председател на временната анкетна комисия бе избран депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

За заместник-председател депутатите определиха проф. Румен Гечев от БСП. Членове на комисията са още Маноил Манев и Александър Иванов от ГЕРБ, Явор Божанков и Иван Иванов от БСП, Емил Димитров, Валентин Касабов и Маргарита Николова от „Обединени патриоти“, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и Сергей Кючуков от ДПС и Кръстина Таскова, Дора Христова и Боряна Георгиева от Воля.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети