Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу НАП

Политика

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу НАП

Снимка:

Срокът на действие на комисията е до три месеца, председател е Красимир Ципов

Народното събрание създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу Националната агенция за приходите /НАП/. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова внесе проекторешението за създаването ѝ, а то бе подкрепено от 171 народни представители в зала.

„Тъй като темата е от сериозен обществен интерес, за съжаление се използва не винаги съвсем коректно от всички политици, именно тук в Народното събрание е мястото, където трябва да създадем анкетна комисия“, изтъкна д-р Дариткова. Според нея така ще има достатъчна информация за народните представители и за българските граждани с цел да се извлекат поуки и да се вземат мерки за подобряване на киберсигурността без да се създава напрежение и паника, като същевременно се изясни цялата картина около масивите на НАП.

Парламентът определи, че срокът на действие на комисията ще е до три месеца. 15 народни представители, включени в състава ѝ от всички парламентарни групи, ще трябва да проучат всички факти и обстоятелства около случая с източването на информация от електронните бази данни на приходната агенция.

За председател на временната анкетна комисия бе избран депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

За заместник-председател депутатите определиха проф. Румен Гечев от БСП. Членове на комисията са още Маноил Манев и Александър Иванов от ГЕРБ, Явор Божанков и Иван Иванов от БСП, Емил Димитров, Валентин Касабов и Маргарита Николова от „Обединени патриоти“, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и Сергей Кючуков от ДПС и Кръстина Таскова, Дора Христова и Боряна Георгиева от Воля.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още