Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партиите решават дали Зеленски да отправи видеобръщение на учредителното заседание на НС

Политика

Партиите решават дали Зеленски да отправи видеобръщение на учредителното заседание на НС

Партиите решават дали Зеленски да отправи видеобръщение на учредителното заседание на НС - Tribune.bg
Снимка:

По инициатива на ГЕРБ днес в Народното събрание трябва да се проведе поредната среща на парламентарно представените формации. Този път темата е предложението на ГЕРБ украинският президент Володомир Зеленски да бъде поканен да направи видеобръщение на учредителното заседание на парламента.   

Предложението бе направено вчера, няколко часа след като мнозинството от парламентарни формации реши посланиците на Русия и Беларус да не присъстват при учредяването на  48-ия парламент идната сряда. Зад идеята ДБ, ГЕРБ, ПП,  ДПС и „Български възход“, а против се обявиха БСП и „Възраждане“. Те бяха критични и към идеята на ГЕРБ.  

„Надцакването по евроатлантизъм у нас продължава. Вдигам залозите и предлагам първото заседание да се състои в Киев! Така Митрофанова и да я каним, няма да дойде, а Зеленски ще се обърне към нас на живо, направо вместо Радев“, написа във фейсбук Кристиан Вигенин от БСП.  

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви пред БНР, че формацията му няма да участва в днешната среща: „Това вече е крайна степен на дебилизаия и инфантилизация в българската политика. Ако решат да направят нещо подобно, просто ще се наложи да отправим ние покана към руската посланичка и тогава предполагам, че целият първи работен ден на Народното събрание ще бъде провален“.

Все още няма яснота дали останалите формации ще приемат поканата на ГЕРБ или ще отговорят писмено. Третата поред среща в рамките на тази седмица трябва да започне в 13 часа.  

До този момент партиите постигнаха консенсус само за разпределението на местата в пленарна зала.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети