Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партиите връщат надвзетите субсидии до края на 2020 г.

Политика

Партиите връщат надвзетите субсидии до края на 2020 г.

Партиите връщат надвзетите субсидии до края на 2020 г. - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание прие окончателно промените в закона за политическите партии, с което законодателният орган потвърди, че политическите партии ще връщат надвзетите субсидии за три години назад. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова коментира, че това е очаквано решение.

„Решението е взето. Законът е гласуван. Няма да има щета за бюджета от надвзетите субсидии от тази техническа грешка“, категорична е Дариткова.

Депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова изтъкна, че надвзетите пари безусловно трябва да се върнат и гласуваното в зала днес потвърждава решението на правната комисия по въпроса.

Коалиционният партньор в лицето на Валери Симеонов, лидер на НФСБ, също подкрепи решението.

„Трябва да се върнат тези пари, не искам да попадам в групата на шарлатаните“, посочи Симеонов. Относно въпроса защо чак сега се връща надвзетото, лидерът на НФСБ бе лаконичен.

„Не мога да прогнозирам населението на Шри Ланка“, завърши той.

За Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, министерството на финансите трябва да даде малко по-точен отговор какво и как е изчислявало през годините при субсидиите на партиите.

„Ние сме имали кореспонденция с министерството на финансите малко по-назад във времето. Можем да се позовем и на нея. В момента ние също очакваме да се запознаем с техните сметки“, подчерта Карадайъ като уточни, че от Движението също ще правят свои изчисления.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати