Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партията на Божков пише до Вашингтон: България не е колония на САЩ

Политика

Партията на Божков пише до Вашингтон: България не е колония на САЩ

Партията на Божков пише до Вашингтон: България не е колония на САЩ - Tribune.bg
Снимка:

„Българско лято“ пише писмо до американското правителство, обявиха от партията на Васил Божков. „България не е колония на САЩ“ гласи посланието до Вашингтон.

„Във връзка с безпрецедентното и изрично включване на „Българско лято” – демократична партия в независима държава, страна членка на EC  – в списъка на санкционирани лица на OFAC, публикуван от държавната администрация на САЩ, ние настояваме за ясни и конкретни отговори: Защо в списъка на OFAC за пръв път в историята на Глобалния закон „Магнитски“ е включена демократично създадена политическа формация, учредена с инициативен комитет от граждани със свободна воля и право да бъдат независимо представени в управлението на страната?“, питат ПП „Българско лято“ и настояват да знаят защо в списъка със санкциите не е и Бойко Борисов.

„Действията на САЩ са недопустимо вмешателство в политическия живот, което напомня  времената на комунистическия режим в България, които смятахме за отминали. Това е доказателство пред целия свят за потенциала на „Българско лято“ и показва, че ние сме единствената политическа алтернатива в следващия парламент, която няма да може да бъде подложена на натиск, за да служи на чужди интереси!“, пише още в писмото.

Васил Божков критикува задочно в отделна публикация и САЩ, и служебното правителство на Румен Радев.

„Служебното правителство създава опасен прецедент. Под диктовката на чужда държава прави списъци, в които е поставила законно регистрирана политическа партия. По този начин изолира Българско лято от предизборната кампания. Така ще повлияе на изборните резултати и ще попречи на свободния вот. Нека не забравяме, че една от задачите на служебното правителство е да проведе законни и честни избори. Българско лято няма да служи на чужди интереси и ще унищожи политическата хранилка. Затова страхът от нас е голям“, пише укриващият се обвиняем.

„Имам чувството, че всички български политици се навеждат на американците, за да им се харесат и да могат да продължат да крадат безнаказано“, завършва Васил Божков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп