Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Божков към служебните: Ако не бях разкрил хунтата, щяха да управляват, а вие да псувате вкъщи

Политика

Божков към служебните: Ако не бях разкрил хунтата, щяха да управляват, а вие да псувате вкъщи

Снимка:

Укриващият се в Дубай хазартен бос реагира срещу намерението на служебния кабинет да забрани бизнеса с негови компании и в България

„Нека това правителство не забравя, че ако не бях разкрил публично миналата година действията на хунтата, Борисов и Пеевски все още щяха да управляват, а те щяха да псуват и критикуват вкъщи пред телевизорите си. Да бъдем българи“. Това написа в профила си във Фейсбук включеният в американските санкции Васил Божков, който е с 19 обвинения у нас.

Той реагира остро на идеята на служебния кабинет да изготви и да поддържа списък на лицата, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите на САЩ. Освен това, за да не влязат и други български компании в обхвата на санкциите, страната ни практически трябва да наложи американската забрана и на наша територия.

МС създава работна група в отговор на наложените санкции от САЩ

„В помощ на комисиите, които правителството иска да създаде под американска диктовка, предлагам списък на част от лицата, свързани с мен: Нова телевизия, БТВ, БНТ и множество български и международни медии. Националния исторически музей, Националната художествена галерия, учени, художници, артисти, режисьори. Левски, ЦСКА, БОК, федерациите по шах и спортна стрелба, десетки олимпийски и световни шампиони, почти всички спортни клубове в България. Българската Коледа и стотици благотворителни инициативи. Мога да продължа да изброявам още много“, предупреди Васил Божков и цитира позицията на ЕК, че американските санкции не действат на територията на ЕС и не задължават страните от ЕС.

„Така че няма нищо, което би оправдало предприемането на контрамерки от наша страна. Това са санкции, предприети от САЩ към хора по отношение на техни действия във или със САЩ. България все още е държава-членка на ЕС, а не щат на Съединените американски щати. Нека това правителство не забравя, че ако не бях разкрил публично миналата година действията на хунтата, Борисов и Пеевски все още щяха да управляват, а те щяха да псуват и критикуват вкъщи пред телевизорите си. Да бъдем българи“, призова той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още