Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партията на Трифонов за ДБ: Те са взели 12%, но са много шумни и жужат в интернет

Политика

Партията на Трифонов за ДБ: Те са взели 12%, но са много шумни и жужат в интернет

Партията на Трифонов за ДБ: Те са взели 12%, но са много шумни и жужат в интернет - Tribune.bg
Снимка:

„Има такъв народ“ в състав Тошко Йорданов и Филип Станев отправиха остри критики към бившите си-бъдещи партньори от „Изправи се“ и „Демократична България“.

Пак без Трифонов – ИТН казаха на партиите, че или ще ги подкрепят, или пак ще ходим на избори

Тошко Йорданов: В състава на служебния кабинет мисля, че има хора на ДПС

„Нито ние имаме необходимия брой депутати, нито те имат, за да вземаме еднолични решения. Не разбрах от къде им хрумна че правителството ни е ДПС, те са взели 12%, но са много шумни и жужат в интернет“, заявиха те по посока ДБ.

ИТН нямало да внасят правителството в пленарна зала, ако нямат подкрепата на „Мутрите“ и ДБ, защото тогава ще ги подкрепят ДПС и ГЕРБ и „край с тях“.

Йорданов отново постави под въпрос интелекта на Христо Иванов.

„Умният човек трябва да мисли какво казва, Трифонов ли му е враг, ИТН ли му е враг, че каза, че правителството ни е ДПС. Драмата дойде от това, че спечелихме изборите. Не може публично да окаляш един човек и после да не му даваш възможност да каже нещо. Ако не успеем да съставим този кабинет на малцинството ще се завърти рулетката, има още два мандата. Ние няма да работим с ГЕРБ, БСП и ДПС“, заяви той, но междудругото подчерта, че за да има кабинет – освен ДБ и „Изправи се“, ще се наложи и БСП да дадат някакви гласове.

„Ако не получим подкрепа от двете протестни партии ние няма да искаме тяхната подкрепа“, казаха те и признаха, че с Мая Манолова са водени „разговори за политики“. Въпреки това определиха като „глупаво“ отношението ѝ към въпроса къде ще бъде представен кабинета.

„Дали е по телевизията, дали е на площада, дали е по Фейсбук – това са различни форми, а е важно информацията да стига най-бързо до българските граждани. Джипката падна в дерето и на нейно място идва демокрацията! Не сме ние тези, които водим страната към нестабилност, наша отговорност е да предложим кабинет, а отговорност е на другите дали ще одобрят. Ако опираме до его да предлагат и да решават, пак опираме до там, че отговорността е наша“, казаха още те.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати