Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първан Симеонов: Христо Иванов предупреди политиците и партньорите да бъдат готови за избори

Политика

Първан Симеонов: Христо Иванов предупреди политиците и партньорите да бъдат готови за избори

Първан Симеонов: Христо Иванов предупреди политиците и партньорите да бъдат готови за избори - Tribune.bg
Снимка:

 „Изказването на Христо Иванов, че е възможно да има предсрочни избори, е предупреждение към политиците и партньорите да бъдат готови за избори“ това коментира в предаването „Офанзива“ с Любо Огнянов социологът Първан Симеонов.

Относно преизбирането на Христо Иванов начело на „Да, България“, Симеонов заяви, че „Продължаваме промяната“ са взели половината електорат на „Демократична България“ и затова Христо Иванов на практика след изборите е поискал вот на доверие и сега е му дават такова.

„Има основания и потенциал в левия сектор за партия, която да не е партия на Нинова. Не съм убеден, че у нас има голям брой прогресивни леви хора, консервативните също не са много. Почва за идеологическа нова лява партия няма, но нова партия на личности може да се появи. Президентът Радев може да стартира нов политически проект към края на мандата си. Ако съм на мястото на Радев, ще се дистанцирам от текущото управление.“, коментира още той.

Симеонов добави, че с времето сегашната власт ще натрупа негативи, които Румен Радев не би искал да се трупат и на негов гръб.

Той отбеляза, че общество без силно БСП е нещо ново за България. По думите му партията губи общественото си влияние.

„БСП от много губеща позиция излязоха от ъгъла, но те губят обществено влияние, все повече се превръщат в лидерска партия, което е ново за социалистите и може да бъде проблем“, обясни социологът.

По отношение на Северна Македония социологът мисли, че смекчаване на позицията не би се приела добре в обществото и това ще е проблем за управляващата коалиция.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати