Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първан Симеонов: Противниците на властта се събират в един отбор

Политика

Първан Симеонов: Противниците на властта се събират в един отбор

Снимка:

„Противниците на властта се събират в един отбор. Това е най-лошият сценарий за властта“, заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

По думите му са се създали условия за синхронизиране на разпокъсаните иначе противници на управляващите:

„Дори хора със синя биография подкрепят червен президент“, коментира той и добави, че се е получило „от нищо нещо“.

Политологът посочи, че за да се оцени дали ще се получи „перфектна политическа буря“, трябва да се проследи какво ще се случи от всичко, заявено като нагласи за протести, или хората ще ходят на море.

„Акцията на Христо Иванов е добра от гледна точка на политическото позициониране. С минимум средства тя постигна максимален ефект и върна „Да, България“ в мача“, коментира той.

Според Симеонов темата „Росенец“ е напипала масовия политически вкус в България, който не обича големи имоти.

Първан Симеонов изказа предположение, че Ахмед Доган се нуждае от държавна охрана, а не от каквато и да е: „Това са неща, които ние не би трябвало да знаем, защото те са от по-друго естество, може би разузнавателно“. По думите му ДПС имат един голям проблем - не държат сметка за общественото мнение.

„Да, българите са търпеливи хора, но ако ДПС искат да участват във властта по малко по-директен начин и да бъдат приемливи в очите на хората, ще трябва малко по-гъвкаво да действат“.

Симеонов заяви, че нямало съмнение, че „ДПС се е долепило до ГЕРБ във властта и на принципа на варенето на жабата очакват обществото да свикне с това“.  


Коментари (4)

plebs „Дори хора със синя биография подкрепят червен президент“... "Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков протестират пред президентството"... "Сред протестиращите са адв. Николай Хаджигенов, политическият анализатор Арман Бабикян, тук са и лица от БСП – депутатите Румен Гечев, Александър Симов и Крум Зарков."
"Гешев: Разследваме нещо, което в други държави се нарича политически шпионаж"
09.07.2020 18:14 / Отговор
Тартаковер Какъв червен президент, бълнува този кухтавел? Червен президент избран от повече от два и половина милиона българи!??? Дали удобно забрави, че за този "червен президент" гласуваха дори от ГЕРБ пренебрегвайки посочената им от Боко Цецка Рабфакова? Или всеки който не мисли като Главатаряи се противопоставя на бандитизма и съсипването на държавата, автоматически се превръща в "червен"? Всеки който не краде, не спи с милиони, със злато и пистолети, значи е червен? Ако такива са червените, аз първи ще гласувам за тях и ще ги припозная като мой основен избор. Само че не са.
09.07.2020 18:31 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ У КЕ НЕФА, НЕМА ДЕСНИ, ЛЕВИ, СРЕДНИ :) ИМА "ДЪРЖА-ВА" = ВСИЧКИ ИЗРОДИ ЗАКАЧЕНИ НА НЯКАКВА ХРАНИЛКА, ПЛЮС ПРОВОКАТОРИ, АГЕНТИ... КОИТО ДА ИМ ПОМАГАТ ПРИ НУЖДА ИЛИ ОПАСНОСТ ОТ ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО, ДА БАЛАМОСВАТ "ХРАНИТЕЛНАТА СРЕДА" = ПАНЕЛНИТЕ ТЪ-ПА-ЦИ И СЕЛСКИ ОЛИТА. :)
ТОВА ИСКАМ ДА СЕ ОБСЪЖДА, ЖИВОТНИ!
09.07.2020 21:17 / Отговор
Платена информация Търговията с влияние и изнасянето на секретна информация е нарушение,което не би трябвало да затваря очите на нито един българин,ако не му е платено за друго.Нали тракторковер.
10.07.2020 08:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още