Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първан Симеонов: Случващото прилича повече на предизборна кампания, отколкото на протест

Политика

Първан Симеонов: Случващото прилича повече на предизборна кампания, отколкото на протест

Снимка:

Към този момент все едно наблюдавам антиглобалистите в Давос, смята Буруджиева

„Протестът се промени много. Той стана малък, но това е нормално. Случващото се по улиците вече прилича много повече на предизборна кампания, отколкото на протест“, заяви пред Нова ТВ  политологът Първан Симеонов.

„Партийните ядки на площада започнаха да си личат прекалено много. На едното кръстовище в София категорично виждаме предизборната кампания на „Демократична България”. На другите места са хората, които гравитират около Мая Манолова и „Отровното трио”, което преди година подкрепи самата Манолова на изборите”, коментира Симеонов.

Темата коментира и политологът Татяна Буруджиева, която изрази мнение, че начинът на държание на протестиращите много наподобява този на антиглобалистите.

„Това, което наблюдаваме, прилича на начина, по който реагират антиглобалистите. Хората се държат така и измислят нови неща, за да бъдат симпатични. В същото време обаче те травмират един голям град. Истината е, че ако сме европейци и истински демократи, това е необяснимо”, каза Буруджиева.

Тя добави, че не може да обясни случващото се в страната на свои колеги от Европа. Според тях, щом за протестите няма надлежно разрешително, то те не трябва да бъдат позволявани.

„Демокрацията означава върховенство на закона. Ако се смята, че нямаме демокрация и режимът ще се сменя, това вече е друг разговор. Но към този момент все едно наблюдавам антиглобалистите в Давос”, заяви Буруджиева.  


Коментари (6)

Буруджиева тази кукумявка, кога ще се скрие. Не може да обясни, защото си тъпа подлога на мафията. С няколко заучени политологични фрази не може да си интерпретира такава сложна мафиотска мрежа, начело на която е Буда. Трябваше да не се допускат комунисти и ДС в управлението.
11.08.2020 11:14 / Отговор
Жино По-страшен от спин-а, по-опасен от рака,
засега си остава Мунчо Фатмака!
11.08.2020 14:36
Шизоидно Когато защитаваше позиции близки до БСП,не беше кукумявка.Така се извъртяхте и за прокуратурата.Нали искахте румънски модел?
11.08.2020 11:31 / Отговор
Анастас ПЕТИЦИЯТА набира скорост
Бъдете част от този исторически момент:
ПОДПИСКА ЗА
ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

www.peticiq.com/198975

Задължително си напишете и "кратък коментар" и отметнете да се вижда поста Ви (= да се вижда подписа Ви = значи да се вижда коментара, а НЕ да се вижда мейла Ви, който остава винаги скрит като връзка за линка, който ще получите за потвърждение)
Прегледайте и коментарите за Народната Любов - натурална и неподправена
- не е като във форумите "Дневник" на Мутрата ПроКОНПИев и "СЕГА" на Мутрата Сашо Дончев.
Няма и "измислени" неща като в Бошков TV и Евроком.

(добронамерено подканящо)
11.08.2020 11:37 / Отговор
кесо Това прилича най-вече на маймунски цирк!
11.08.2020 13:29 / Отговор
Велчо велчев Час по скоро да го няма
11.08.2020 18:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още