Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първанов за Кирил Петков и новата коалиция: Не може да обещаваш всичко на всеки

Политика

Първанов за Кирил Петков и новата коалиция: Не може да обещаваш всичко на всеки

Първанов за Кирил Петков и новата коалиция: Не може да обещаваш всичко на всеки - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев продължава линията си от първия мандат на съзерцателно и пасивно поведение, заяви още бившият президент

„Доминиращият фактор за създаването на коалиция е инстинктът за самосъхранение на някои лидери, които се сринаха. За 3 дни станаха няколко проблеми в кабинета – мораториумът и зеленият сертификат. Ще трябва време мнозинството да се напасне и да се сработи“. Това заяви бившият президент Георги Първанов пред Нова Нюз.  

„Ние отдавна търсим млади хора. Онези дни четяхме „Космос“ с внука ми за индианско племе край Амазонка, което изгубило лидера си. Търсили нов, който да е разумен, деликатен и мъдър. Ако в района на Амазонка търсят такъв тип водач, ние вероятно сме се изморили. Кирил Петков е интелигентен, но много емоционален. Когато видя политик, който казва „хоп“, преди да скочи, ме изпълва със съмнения. Някой трябва да каже на младежите, че изборите приключиха. Не може да се обещава всичко на всеки. Смущаваме, че всичко е в ръцете на премиера, както сега например отива КПКОНПИ“, каза още Първанов.  

„Икономиката като министерство не е толкова значимо, колкото изглежда на първо четене. Храните и горите също бяха орязани от земеделското министерство. Това, че Нинова е вицепремиер и министър, може и да помогне на БСП, стига да успее да го изиграе добре“, коментира бившият президент по повод министерствата, които БСП взе.  

„Няма съмнение, че трябва да се намерят решение за цените на тока за бизнеса и за бита. Мораториумът, който наложиха депутатите, е правно уязвим. Предложението на народни представители да се работи на Коледа и на Бъдни вечер е популистко. В предишни периоди се даваше твърде голяма ваканция за депутатите, както и за децата, което не трябва да се случва. Аз съм за зеления сертификат. Цялото ми семейство се е ваксинирало. Защо и депутатите да не го направят, дори и като пример, стига да не се пренавиват в нещата, както се случва в Министерския съвет“, допълни Първанов.

„Държавният глава има морална роля със своето влияние и поведението, което излъчва. Той може да дава идеи. Румен Радев продължава линията си от първия мандат на съзерцателно и пасивно поведение. Той като че ли чака по-скоро правителството да си свърши работата. През първия мандат беше преценил, че трябва да влезе в ботушите на боец, но сега идва времето да покаже, че е държавник, особено в условията на няколко кризи. Държавният глава трябва да излъчва послания. Чуха се някакви стратегически търсения, но аз не мога в момента да се сетя за нито едно от тях“, коментира бившият президент.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети