Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На лидерска среща ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обсъждат ротацията /ОБНОВЕНА/

Политика

На лидерска среща ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обсъждат ротацията /ОБНОВЕНА/

На лидерска среща ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обсъждат ротацията /ОБНОВЕНА/ - Tribune.bg
Снимка:

Лидерите на формациите в управляващото мнозинство се събраха на лидерска среща в първия ден от новата сесия на парламента. Основните теми - ротацията на премиерите и назначенията в регулаторите. 

Въпреки че вчера бе обявено, че срещата ще започне преди пленарното заседание, това не се случи и в крайна сметка лидерите на формациите от управляващото мнозинство се събраха едва след като бяха прочетени декларациите с приоритети за новата пленарна сесия.

Сред обсъжданите теми са ротацията на премиерите, евентуалната смяна на министри и възможността, лансирана от ГЕРБ за втори вицепремиер освен Николай Денков, а именно финансовият министър Асен Василев.

Днес е и последният ден за подаване на кандидатури за двете вакантни места от парламентарната квота в Конституционния съд. 

Денков ще се ползва със специален статут при следващи ротации в кабинета

Борислав Белазелков е кандидатът на ПП-ДБ за Конституционния съд

Мария Габриел: Да си държим на думата, Денков трябва да стане вицепремиер

Денков ще подаде оставка на 6 март и едва тогава ще стартира процедурата, според БНР. Друга обсъждана тема са назначенията в регулаторните органи, в които има общо 16 членове с изтекли мандати. На срещата ще се стиковат и номинациите за Конституционния съд. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова ще е номинацията на ГЕРБ, а нейното място ще бъде заето от Теменужка Петкова, научи Tribune. 

Заради лидерската среща депутатите си дадоха почика до 12 часа. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети